Fırında Kaşarlı Patlıcan

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
MALZEMELER ÖLÇÜ

Bostan patlıcanı 2 büyük boy
Sarımsak 3 diş
Zeytinyağı 2 YK
Harç için:
Çökelek 2 su bardağı
Sarımsak 3 diş
Domates 5 adet
Taze soğan 6 adet
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber yeteri kadar
Üzerine:
Kaşar peyniri 100 gr

HAZIRLANIŞI

  • <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, yuvarlak olarak kesip tuzlu suya koyun. Tuzlu suda 10 dakika bekletip kurulayın. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Yanmaz fırın kağıdı konmuş tepside patlıcanlara 3 diş dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını ekleyin. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Diğer tarafta geniş bir kapta çökeleğe kıyılmış soğan, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ve kalan sarımsağı ekleyin, karıştırın. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Hazırlanan harcı pişen patlıcanlara paylaştırın. Domatesleri dilimleyip çökelekli harcın üzerine paylaştırın. <LI style="TEXT-ALIGN: justify; mso-list: l0 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt" class=MsoNormal>Kaşar peyniri dilimlerini domateslerin üzerine yerleştirin.
  • Yeniden fırına verip kızarıncaya dek pişirin.
 
Geri
Üst