17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler (4 kişilik)
· 4 orta boy kabak
· 5 dal dereotu
· 1 orta boy soğan
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 kahve fincanı su
· 8 çorba kaşığı yoğurt
· 1 adet yumurta
· 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
· Karabiber, Tuz
Yapılışı:
· Kabakları temizleyip halka şeklinde dilimleyin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Dereotunu ince kıyın.
· Zeytinyağını teflon tavada kızdırıp soğanı kavurun.
· Kabağı ilave edip hafif kavurun. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
· Dereotu, tuz ve karabiber kabağın üzerine dökün.
· Derin bir kasede yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
· Yuvarlak fırın kalıbına yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız karışımı fırın kalıbına boşaltıp yayın.
· Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
· Sıcak ya da soğuk dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
· 4 orta boy kabak
· 5 dal dereotu
· 1 orta boy soğan
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 kahve fincanı su
· 8 çorba kaşığı yoğurt
· 1 adet yumurta
· 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
· Karabiber, Tuz
Yapılışı:
· Kabakları temizleyip halka şeklinde dilimleyin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Dereotunu ince kıyın.
· Zeytinyağını teflon tavada kızdırıp soğanı kavurun.
· Kabağı ilave edip hafif kavurun. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
· Dereotu, tuz ve karabiber kabağın üzerine dökün.
· Derin bir kasede yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
· Yuvarlak fırın kalıbına yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız karışımı fırın kalıbına boşaltıp yayın.
· Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
· Sıcak ya da soğuk dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
[align=right]Afiyet olsun
[/align]