15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Fırın Torbasında Türlü
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 60 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 2 Adet kabak
1 Adet patlıcan
2 Adet domates
5-6 Adet sivri biber
2 Adet soğan
1 Baş sarımsak
10-15 Adet taze fasulye
Yarım tatlı kaşığı kimyon
3/4 Çay bardağı sıvıyağ
1,5 Kahve fincanı su
250 gr parça piliç eti
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 60 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 2 Adet kabak
1 Adet patlıcan
2 Adet domates
5-6 Adet sivri biber
2 Adet soğan
1 Baş sarımsak
10-15 Adet taze fasulye
Yarım tatlı kaşığı kimyon
3/4 Çay bardağı sıvıyağ
1,5 Kahve fincanı su
250 gr parça piliç eti
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Bütün sebzeleri yıkayın.
- Patlıcanların kabuklarını alaca soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
- Kabakların tüm kabuklarını soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
- Biberleri 1 santim aralıklarla kesin.
- Fasulyeleri üçe bölün.
- Soğanları küçük küçük doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Sarımsakların kabuklarını soyup, dövün.
- Bütün sebzeleri büyükçe bir kaba alın.
- İçine tuzu, karabiberi ve küçük doğranmış piliç etlerini ekleyip, karıştırın.
- 10-15 dakika sebzelerin sulanmasını bekleyin.
- Ardından sıvıyağı ilave ederek tekrar karıştırın.
- Yanmaz fırın torbasına sebzelerin tam***** doldurun ve torbanın içine 1,5 kahve fincanı su ilave edin.
- Torbanın kendi teli ile ağzını baylayın.
- Torbayı yatık olarak çelik tencereye yerleştirin.
- İçine 1 parmak kalınlığında olacak şekilde su doldurun.
- Torbanın üst kısmına bıçakla bir delik açın.
- Tencerenin kapağını örterek kısık ateşte pişirin.
- Sosu ile birlikte servis yapın.