Kullanıcı











- Katılım
- 7 Kas 2009
- Mesajlar
- 17,322
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim


Malzemeler
- 1 kg. fener balığı filetosu
- 2 adet orta boy domates
- 3-4 adet sivri biber
- 1 limonun suyu
- 2 adet orta boy soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz,karabiber
- 3-4 adet defne yaprağı
Süre:35 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın. Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.
İnce doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin. Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün.
Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın. Fener buğulamanın üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
- 1 kg. fener balığı filetosu
- 2 adet orta boy domates
- 3-4 adet sivri biber
- 1 limonun suyu
- 2 adet orta boy soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz,karabiber
- 3-4 adet defne yaprağı
Süre:35 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın. Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.
İnce doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin. Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün.
Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın. Fener buğulamanın üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
