2
EXE RANK
FİREMAN ;
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 5 Ocak 2010
- Mesajlar
- 2,559
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
Felcin kalkanı!
Bilim adamları
portakal
greyfurt gibi narenciyelerin iskemik inmeye karşı koruduğunu bildirdi
Amerikalı ve İngiliz bilim adamları
sonuçları Stroke dergisinde yayımlanan araştırmada
bol meyve tüketenlerde iskemik inme riskinin neden daha düşük olduğunu tespit etti
Bilim adamları
meyvelerdeki flavonların iskemik inme riskini düşürdüğünü gördü
Buna karşın c vitamininin herhangi bir etkisi tespit edilemedi
Bilim adamları
farklı flavanoidlerin etkilerini belirlemek için 69 bin 622 kadının katıldığı uzun süreli bir araştırma yaptı
Denekler
her dört yılda bir beslenme alışkanlıklarına dair anketler doldurdu
Bunlardan
deneklerin ne kadar flavanoid aldığı hesaplandı
Deneklerin günde kişi başına 100 ile 760 gram flavanoid aldığı
bunların temel kaynağının çay
elma ve narenciye olduğu tespit edildi
14 yıl içerisinde deneklerden 1803'ü inme geçidi
En fazla flavon alanların
en az alanlara oranla iskemik inme geçirme riskinin yüzde 19 daha az olduğu belirlendi
Çok flavon tüketenlerin bol bol portakal ve greyfurt yediği
bu meyvelerin suyunu içtiği görüldü
Bu meyvelerin içindeki flavonlar hesperetin ve naringenin
Flavanoidlerin hemorajik inme üzerinde bir etkisi ise tespit edilmedi
Bilim adamları



Amerikalı ve İngiliz bilim adamları






Bilim adamları










En fazla flavon alanların





Flavanoidlerin hemorajik inme üzerinde bir etkisi ise tespit edilmedi
