17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Bir porsiyonu 190 kalori
Bir porsiyon değişimi 1et, 1ekmek, 1 yağ
Malzemeler Ölçü
Kuru bakla içi 200 gr
Kuru soğan 1 adet orta boy
Dereotu 1 yemek kaşığı
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
Tuz Yeterince
Kırmızı biber Yeterince
Hazırlanışı
Bakla içini yıkayın ve bir gece suda bekletin. Bekletme suyunu süzün. Favayı pişireceğiniz tencereye baklaları, soğanı koyun. Üzerine soğuk su ekleyin. Baklalar yumuşayana dek haşlayın.
Haşlanan karışımı, içinde kalan su ile birlikte blendırda pürüzsüz olana dek püre haline getirin. Tuz ayarını yapın.
Servis yapacağınız kabın içine püre halindeki favayı koyun, bıçakla düzleştirin. Zeytinyağını üzerinde gezdirin. Buzdolabına koyun ve soğuyup, sertleşene kadar bekletin. Kırmızı biber ve dereotuyla süsleyin ve limonla servis yapın.
Bir porsiyon değişimi 1et, 1ekmek, 1 yağ
Malzemeler Ölçü
Kuru bakla içi 200 gr
Kuru soğan 1 adet orta boy
Dereotu 1 yemek kaşığı
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
Tuz Yeterince
Kırmızı biber Yeterince
Hazırlanışı
Bakla içini yıkayın ve bir gece suda bekletin. Bekletme suyunu süzün. Favayı pişireceğiniz tencereye baklaları, soğanı koyun. Üzerine soğuk su ekleyin. Baklalar yumuşayana dek haşlayın.
Haşlanan karışımı, içinde kalan su ile birlikte blendırda pürüzsüz olana dek püre haline getirin. Tuz ayarını yapın.
Servis yapacağınız kabın içine püre halindeki favayı koyun, bıçakla düzleştirin. Zeytinyağını üzerinde gezdirin. Buzdolabına koyun ve soğuyup, sertleşene kadar bekletin. Kırmızı biber ve dereotuyla süsleyin ve limonla servis yapın.