Fasulye Çorbası

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet soğan
- 1 adet limon
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1,5 lt. et suyu
- 600 gr. kemiksiz kuzu eti
- Tuz,karabiber
- 1 demet dereotu
140.jpg

Süre:110 dk - 6 Kişilik Yapılışı Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Limonu sıcak su ile iyice yıkayın. Ardından kabuklarını rendeleyin. Suyunu sıkın.

Bir tencerede 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun. Fasulyenin suyunu süzüp tencereye et suyunun ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısı ile birlikte ilave edin. Kapağını kaparak 45 dakika kadar pişirin.

Bu arada etin sinirlerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine limon kabuğunun yarısını serpin. Kalan yağı büyük bir tavada kızdırın. Eti tavaya alıp hafifçe kavurun. Eti tavadan çıkarıp tavaya bir miktar et suyu ekleyip pişirin. Tavada pişirdiğiniz karışımı fasulyeye ilave edip 45 dakika daha pişirin. Ardından eti ekleyip 60 dakika pişirin.

Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Dereotunu çorbanın üzerine serperek servis yapın.
 
Geri
Üst