Fasulye Çerplemesi

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 50 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem Yarım kilo taze fasulye
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı su
4 Diş sarımsak
Çeyrek limon suyu
Tuz
Süslemek için :
1 Adet haşlanmış yumurta
1 Adet domates
8-10 Adet çekirdeksiz yeşil zeytin

Hazırlanışı
  • Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayın.
  • Çoz az su ilave ederek fasulyeler yumuşayana dek haşlayın.
  • Delikli kepçe ile tencereden çıkarın ve bekletin.
  • Ayrıca bir tencereye tereyağını alıp, eritin.
  • Unu yağa ilave edin ve sürekli karıştırarak pembeleştirin.
  • Fasulyeyi haşladığınız sudan 2 su bardağı su alarak azar azar ve karıştırarak una ilave edin.
  • Tuzunu ayarlayın.
  • Dövülmüş sarımsakları ve haşlanmış fasulyeleri ilave edip, ağır ateşte bir taşım daha kaynatın.
  • Ateşten alıp, limon sıkın.
  • Haşlanmış yumurta, domates dilimleri ve zeytinle süsleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst