LeqaL` <3
Kullanıcı










2
EXE RANK
- Katılım
- 12 Kas 2008
- Mesajlar
- 2,388
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32


Malzemeler :
1 Adet pide ekmek
75 Gr köftelik bulgur
1 Kutu haşlanmış nohut
3 Diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 Adet küçük boy soğan (ince doğranmış)
1 Çorba kaşığı limon suyu
2 Çorba kaşığı maydanoz
Kırmızı pulbiber
Tuz
Karabiber
Kızartma yağı
Yapılışı :
Bir kabın içerisinde ekmekleri ıslatıp, bekletin
Köftelik bulgurun da üzerine bir miktar su ekleyip dinlendirin
Diğer tarafta, mikser içerisinde nohut, sarımsak, limon suyu ve baharatları karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar çekin
Pidenin suyunu avucunuzda sıkarak alın ve mikserdeki karışıma ekleyip, çekin
Hazırladığınız karışımı bulgur ile karıştırıp, iyice yoğurun
Karşımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, top şekline getirin
Yaklaşık iki saat buzdolabında bekletin
Daha sonra kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın
Cacık ile birlikte servis yapın
1 Adet pide ekmek
75 Gr köftelik bulgur
1 Kutu haşlanmış nohut
3 Diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 Adet küçük boy soğan (ince doğranmış)
1 Çorba kaşığı limon suyu
2 Çorba kaşığı maydanoz
Kırmızı pulbiber
Tuz
Karabiber
Kızartma yağı
Yapılışı :
Bir kabın içerisinde ekmekleri ıslatıp, bekletin
Köftelik bulgurun da üzerine bir miktar su ekleyip dinlendirin
Diğer tarafta, mikser içerisinde nohut, sarımsak, limon suyu ve baharatları karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar çekin
Pidenin suyunu avucunuzda sıkarak alın ve mikserdeki karışıma ekleyip, çekin
Hazırladığınız karışımı bulgur ile karıştırıp, iyice yoğurun
Karşımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, top şekline getirin
Yaklaşık iki saat buzdolabında bekletin
Daha sonra kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın
Cacık ile birlikte servis yapın
