Etli Yeşil Mercimek

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 60 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 500 gr kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı yeşil mercimek
3-4 Adet soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 Çorba kaşığı salça
Tuz

Hazırlanışı
  • Eti bir tencereye koyup, bol miktarda soğan ve margarin ilave edin.
  • Bol soğan koymak, mercimeğin lezzetini arttıracaktır.
  • Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
  • Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın.
  • 5-6 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin.
  • Orta hararetli ateşte, et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
  • Mercimeklerin suyu yüzeylerine inince servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst