15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 60 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 500 gr kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı yeşil mercimek
3-4 Adet soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 Çorba kaşığı salça
Tuz
Hazırlanışı
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı yeşil mercimek
3-4 Adet soğan (halka şeklinde doğranmış)
1 Çorba kaşığı salça
Tuz
Hazırlanışı
- Eti bir tencereye koyup, bol miktarda soğan ve margarin ilave edin.
- Bol soğan koymak, mercimeğin lezzetini arttıracaktır.
- Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
- Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın.
- 5-6 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin.
- Orta hararetli ateşte, et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
- Mercimeklerin suyu yüzeylerine inince servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.