15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı

- Önce bamyaları yıkayıp kurulayın.
- Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın.
- Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin.
- Uçlarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu süzün.
- Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın.
- Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun.
- Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün.
- Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın.
- Suyunu ve tuzunu ayarlayın.
- Bir limon suyunu, eğer limon büyükse yarısını etli bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin.
- Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın.