Etli Kuru Fasulye

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 60 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 500 gr kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı kuru fasulye
2 Adet soğan
1-2 Adet kırmızı ve yeşil siviri biber
3 Adet domates veya
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

Hazırlanışı
  • Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin.
  • Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
  • Kabukları soyulmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün.
  • 5-6 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave edin.
  • Kırmızı ve yeşil biberi yıkayıp fasulyeye ekleyin.
  • Orta hararetli ateşte et ve fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • İnmesine yakın tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
  • Fasulyelerin suyu yüzeylerine inince ateşten alın.
  • Servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst