Etli Ekşili Brüksel Lahanası

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 150 gr kuşbaşı kuzu eti
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı margarin
3 Adet havuç
2 Adet patates
1 Çorba kaşığı salça
400 gr brüksel lahanası
2 Su bardağı sıcak su
2-3 Diş sarımsak
1 Adet limon suyu
Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz

Hazırlanışı
  • Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurun.
  • Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ilave edip, kavurmaya devam edin.
  • Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırın.
  • Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katın.
  • Üzerine sıcak su ilave edip, 20 dakika pişirmeye bırakın.
  • İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst