Erzincan Ayranlı Çorbası

20
EXE RANK

`korkunc` `FENA`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
6 Kas 2010
Mesajlar
28,252
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
`korkunc` `FENA`

[align=left][IMG]http://www.filizteyze.com/wp-content/uploads/2009/08/corba.jpg[/IMG]

Erzincan Ayranlı Çorbası

Malzemesi:


  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday ( yarma )
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 ya da 3 su bardağı yoğurt
  • Tuz, nane
  • İstenirse kekik
  • 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:

Buğday ve fasulyeyi bir gece önceden suya koyup sabaha kadar bekletelim. Suyunu süzüp haşlamaya koyalım, yüksek ateşte değil hafif veya orta ateşte kaynatalım ki fasulyenin zarı ayrılmasın. Fasulyeler ve buğdayın pişme kıvamı dağılmayacak kadar yumuşak ve sert olmayacak kadar biraz diri olması gereklidir. İyice haşlandıktan sonra birbirlerine karıştırıp 1-2 taşım kaynatınız ve artık altını söndürebilirsiniz. Bu esnada 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Soğuduğunda yoğurdu çok sulu olmayacak bir kıvamda ayran yapıp içine ayranın miktarına uygun olarak haşlanmış bakliyatlarımızı ilave edelim. Karıştıralım ve servis yapmadan önce üzerini zeytinyağı ve naneyle süsleyerek servis yapınız. Sıcak yaz günleri için, hem faydalı hem hafif ve hem de serin bir çorbadır.

Afiyet olsun.
[/align]
 
Geri
Üst