Ertuğrul Sağlam:Şampiyonluk Lafını Kullanmak İstemiyorum Ama ...

2
EXE RANK

-TazManYa

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-TazManYa
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, hafta sonu karşılaşacakları Manisaspor'un ligin alt sıralarından kurtulmak istediğini, bu sebeple de maçın zor geçeceğini söyledi. Pazar günü oynanacak karşılaşma öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen tecrübeli hoca, maçtan 3 puanla ayrılacaklarını dile getirdi. Şampiyonluk lafını telaffuz etmek için çok erken olduğunu vurgulayan Sağlam, ancak oynayacakları son 10 karşılaşmaya da kazanmak için çıkacaklarını belirtti.

Ertuğrul Sağlam, Manisaspor'un puana ihtiyacının bulunduğunu, bu sebeple pazar günkü karşılamanın zor geçeceğini dile getirdi. Sağlam, "Bu haftaki rakibimiz önemli. Bulunduğu konum itibarıyla alt sıralardan kurtulmaya çalışan bir ekip. Başlarında çok iyi bir teknik adamları var. Pazar günü biz çok önemli bir rakibin, çok zor bir maçın beklediğinin farkındayız. Bu doğrultuda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.
Bursaspor'un rakiplerini değil kendini düşünerek maçlara çıktığına işaret eden Sağlam, takımın bulunduğu konum itibarıyla şiddetle puana ihtiyacı bulunduğunu anlattı. Başarılı çalıştırıcı şunları söyledi: "Bizi zirvede tutacak mücadeleyi ve futbol kalitesini sahaya yansıtıp 3 puanı almak için mücadele edeceğiz. Taraftarımızın da desteği ile bu karşılaşmada her şeyimizi ortaya koyacağız. Son haftalarda ortaya koyduğumuz futbolumuzun biraz daha üstüne çıkarak 3 puanı alacağımıza inanıyoruz."
Yeşil-Beyazlı ekibin en önemli gücünün taraftar desteği olduğuna vurgu yapan Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: "En büyük avantajımız taraftarımız. 90 dakika boyunca takımlarını çok centilmence destekleyeceklerine inanıyorum. Ağızlarından kötü söz çıkmadan, rakiplerini incitmeden takımlarını destekleyeceklerini biliyorum. Bütün sahanın yeşil-beyaza bürünmüş olmasını, benim de çok hoşuma giden atkı şovunu yapmalarını istiyorum. Karşılaşmayı seyretmeye gelenler için bunun bir eğlenceye dönüşeceğine ve izleyicilerin güzel bir görsel şov seyredeceklerine inanıyorum. Onların desteği bizim için çok önemli. Çok kritik haftalara giriyoruz. Onların desteğine ihtiyacımız var. Bize zarar verecek insanları aralarında barındırmasınlar."
VOLKAN MAÇTA YER ALMAYACAK
Milli maçta sakatlanan Volkan Şen'in Manisaspor karşısında forma giyemeyeceğini aktaran Sağlam, Veli ve Emre'nin de sakatlığının bulunduğunu, ancak bunların maça olumsuz tesir etmeyeceğini dile getirdi.
Ertuğrul Sağlam, gazetelerde yer alan övücü haberlerin futbolcuları etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruyu şöyle cevapladı: "Etkilenmemelerine çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı çeşitli konularda uyarıyoruz. Çok kişilikli, çok karakterli, insani değerler açısından çok üst seviyede bir gruba sahibiz. Futbolcularımızın ve takımımızın övüldüğü haberlerden ve ilgiden olumsuz yönde etkileneceklerini düşünmüyorum. Baskı olması bizi mutlu da ediyor, ama bunu strese dönüştürmeden ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunu şimdiye kadar en iyi şekilde yaptık. Bu takım fair-play liginde iyi durumda. Bir taraftan zirve yarışını yaparken bir taraftan da ne kadar sakin olduğumuzun bir göstergesidir."
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın GSTV'de yaptığı 'Bursaspor'u rakibimiz olarak görebiliriz. Rakipler Bursaspor'a karşı büyük takımlara karşı oynadıkları gibi oynamıyorlar' şeklindeki sözlerini değerlendiren Sağlam, bu tür açıklamaların sezon sonuna kadar yapılabileceğini ifade etti. Sağlam, "Sezon sonuna kadar birçok açıklama olacaktır. Bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor. Hiç kimse ile polemiğe girmeyeceğiz. Biz işimize bakacağız. Sahada nasıl kaliteli futbol ortaya koyarız, onun mücadelesini yapıyoruz. Kimin ne söylediği ile ilgilenmiyoruz." şeklinde konuştu.
Maç sonlarında takım olarak seyircilerle birlikte çok güzel anlar yaşadıklarına işaret eden başarılı hoca, "Taraftarımızın önünde oynadığımız karşılaşmalar, yaşadıklarımız, hafızalarda o kadar anı bırakıyor ki. Bu kadar iyi niyetli insanın inşallah emeği karşılık bulur. Hepimizin özlediği o başarıları yaşarız. Bize gönül vermiş insanların heyecanı beni gelecek adına çok umutlandırıyor açıkçası." ifadelerini kullandı.
Ertuğrul Sağlam, 'Şampiyonluk için kaç puan gerekir' şeklindeki bir soruya karşılık, "Biz Manisaspor maçında alacağımız 3 puanı düşünüyoruz. Şampiyonluk lafını kullanmak istemiyorum. Ama hedefimiz bundan sonraki 10 maçın tam***** kazanmak." diye cevap verdi.

Geri