17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
1 porsiyon erişteli yeşil mercimek için
Değişim ölçüsü : 1 ekmek, 1 et, 1 yağ
Kalorisi : 200 kalori
Porsiyon ölçüsü : 2 kepçe
MALZEMELER ÖLÇÜ
Yeşil Mercimek 1 Su Bardağı
Erişte 1 Su Bardağı
Kuru Soğan 1 Büyük Boy
Tam buğday unu 1 Yemek Kaşığı
Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Domates salçası 1 Yemek Kaşığı
Su 5 Su Bardağı
Tuz, nane, kırmızıbiber, sirke yeteri kadar
HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimekleri ayıklayıp, yaklaşık 8 saat (1 gece) ıslattıktan sonra düdüklü tencerede haşlayın.
Soğanı doğrayın. Tencereye yağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar çevirin. Salçayı ekleyin. Unun topaklaşmasını önlemek için karıştırarak kaynatılmış suyu ekleyin. Erişteyi ve haşlanmış mercimeği ve tuzu ilave ederek 15 dakika pişirin.
Nane ve kırmızıbiberini dökerek sıcak servis yapın. İsteğe göre sirke eklenebilir.
Değişim ölçüsü : 1 ekmek, 1 et, 1 yağ
Kalorisi : 200 kalori
Porsiyon ölçüsü : 2 kepçe
MALZEMELER ÖLÇÜ
Yeşil Mercimek 1 Su Bardağı
Erişte 1 Su Bardağı
Kuru Soğan 1 Büyük Boy
Tam buğday unu 1 Yemek Kaşığı
Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Domates salçası 1 Yemek Kaşığı
Su 5 Su Bardağı
Tuz, nane, kırmızıbiber, sirke yeteri kadar
HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimekleri ayıklayıp, yaklaşık 8 saat (1 gece) ıslattıktan sonra düdüklü tencerede haşlayın.
Soğanı doğrayın. Tencereye yağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar çevirin. Salçayı ekleyin. Unun topaklaşmasını önlemek için karıştırarak kaynatılmış suyu ekleyin. Erişteyi ve haşlanmış mercimeği ve tuzu ilave ederek 15 dakika pişirin.
Nane ve kırmızıbiberini dökerek sıcak servis yapın. İsteğe göre sirke eklenebilir.