17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 küçük dana kol kemiği
- 5 su bardağı su
- 2 adet küçük patates
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 defne yaprağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 limonun suyu
- Tuz,karabiber,kırmızıbiber
Süre:30 dk - 4 Kişilik Yapılışı 1 patatesi, 1 soğanı, 1 havucu, kemiği, defne yaprağını, mercimeği ve suyunu düdüklü tencerede pişirin. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın.Karabiber, kırmızıbiber ve limon ekleyip servis yapın.
- 1 su bardağı mercimek
- 1 küçük dana kol kemiği
- 5 su bardağı su
- 2 adet küçük patates
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 defne yaprağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 limonun suyu
- Tuz,karabiber,kırmızıbiber

Süre:30 dk - 4 Kişilik Yapılışı 1 patatesi, 1 soğanı, 1 havucu, kemiği, defne yaprağını, mercimeği ve suyunu düdüklü tencerede pişirin. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın.Karabiber, kırmızıbiber ve limon ekleyip servis yapın.