1
EXE RANK
BabyLoN~
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler:
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- 65 gr. tereyağı, oda ısısında (3-4 yemek kaşığı veya 250gr.lık paketin dörtde biri)
- 1 su bardağına yakın yoğurt
- 1/3 su bardağı tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı yada aldığı kadar un
- İçine
- 5-6 adet elma
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- arzuya göre 1/3 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1-2 yemek kaşığı kuş üzümü
- servis için pudra şekeri
- Elmaları soyup iri tarafından rendeleyin.
- Ota boy bir tencereye alıp tozşekeri ve tarçını ilave edin.
- Kısık ateşte 5-10 dakika arada karıştırarak pişirin.
- Cevizleri ve kuş üzümünü ilave edip soğumaya bırakın.
- Sıvıyağ, tereyağı, yoğurt ve tozşekeri hamur yoğurma kabında karıştırın.
- 3 su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışıma eleyip çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun.
- Orta boy yuvarlak veya dikdörtgen, ısıya dayanıklı bir fırın kabını hafif yağlayın.
- Turta hamurunun yarıdan fazlasını alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde açın ve tepsinin içine yerleştirin.
- Pişmiş elmalı içi hamurun üzerine yayın.
- Kalan hamurdan ince çubuklar yapıp kafes şeklinde elmalı için üzerine dizin.
- Isıtılmış 170C dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Ilındıktan sonra pudra şekeri eleyip dilimleyerek servis yapın.