Elmalı Tart

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- Hamuru İçin;
- 2 yumurta
- 150 gr margarin
- 5 çorba kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- İç Malzemesi;
- 3 adet elma
- 5 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın

Süre:40 dk - 12 Kişilik
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tencereye elmaları ve 5 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Pişince 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

2 adet yumurta ile margarini ve 5 çorba kaşığı şekeri margarin eriyene dek yoğurun. Daha sonra unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. En son olarak rendelediğiniz portakalın kabuğunu ilave edip yoğurun.

Hamurun üçte birini üzerine şekil vermek için ayırın. Kalan üçte ikisini merdaneyle açıp, margarinle yağlayıp un serptiğiniz 25-30 cmlik bir borcama yayın. Hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin.

Elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru merdaneyle oldukça ince açın. Hamurdan yarım santim genişliğinde şeritler kesin. bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştirin.

175 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin.Üzerine arzuya göre hindistan cevizi serpip servis yapın.
 
Geri
Üst