Elmalı Kaşık Çöreği

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 120 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 Adet elma
Hazırlanışı
  • Geniş bir kapta sütü, şekeri, yumurtayı ve küp küp kesilmiş margarini karıştırın.
  • Ardından yarım paket kabartma tozunu ilave edin.
  • Kabartma tozunu iyice karıştırdıktan sonra unu, tuzu ve tarçını ekleyin.
  • Yarım portakal kabuğunu rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
  • Malzemelerin üzerine ekleyin.
  • Tüm malzemeler özleşene dek karıştırın.
  • Elmanın kabuğunu soyup, çekirdek yataklarını çıkarın.
  • Bir çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin.
  • Bunu karışımın içine ekleyin ve iyice Karıştırın.
  • Sonra bu karışımdan kaşık kaşık alıp, fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra bir spatula yardımıyla çörekleri yerinden oynatıp, soğumaya bırakın.
 
Geri
Üst