Elma reÇelİ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Reçellik[COLOR=#660033] elma[/COLOR]lar sert, kokulu, kırmızı, biraz da ekşi olmalıdır. Ferik[COLOR=#660033] elma[/COLOR]sı reçele iyi gelir. Küçük[COLOR=#660033] elma[/COLOR]lar bütün olarak reçel yapılır, büyükler doğranır. Elmaları soyduktan sonra çekirdeklerini ince bir bıçakla oyun, 6 bardak suda yumuşayıncaya kadar kaynatıp suyu süzün. Kalan suyun 5 bardağına2 kilo şeker koyup kaynatın, sonra[COLOR=#660033] elma[/COLOR]ları katın, ateşten almadan 1[COLOR=#660033] limon[/COLOR]un suyunu katın.
 
Geri
Üst