ékSiLi y0quRt c0rßası

0
EXE RANK

# netbiLgini ~

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
28 Ara 2008
Mesajlar
970
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
# netbiLgini ~
Malzemeler
- 1,5 su bardağı dövme
- 1 su bardağı nohut
- 1 litre su
- Bir tutam tuz
- 1 kg. süzme yoğurt
- Bir tutam kuru nane
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
554.jpg

Süre:25 dk - 6 KişilikYapılışıDövme ve nohut birkaç kez su ile yıkandıktan sonra 1 litre su ile ocağa konur ve ara ara karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra derin büyük bir kasenin içine yoğurt, pişmiş olan dövme ve nohut eklenerek iyice karıştırılır. İsteğe bağlı olarak daha ekşi olması için 3-4 gün bu karışım buzdolabında ağızı kapalı şekilde bekletilir.
Daha sonra arzuya göre beklettiğiniz, yoğurtlu karışım tencereye alınarak, karıştırarak pişirilir. Koyuluğuna göre biraz su koyarak, kıvamı tutturulur. Yemeğin tuzu piştikten sonra istediğiniz kadar konur.
Ayrı bir tavaya zeytinyağı konur. Yağ biraz kızınca nane eklenir. Biraz tuz serpilir ve sosu böylece hazırlanır. Sıcak olarak yoğurtlu çorbanın üzerine sosu gezdirilerek servis yapılır.
 
Geri
Üst