15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 65 dk.Kaç Kişilik 7Yöntem 1 Su bardağı nohut
1 Kilo bamya
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
1 Adet limon
1 Adet sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Su bardağı su
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı karabiber
4 Tatlı kaşığı tuz
Nohudun haşlanma süresi 40 dakika
Hazırlanışı
1 Kilo bamya
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
1 Adet limon
1 Adet sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Su bardağı su
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı karabiber
4 Tatlı kaşığı tuz
Nohudun haşlanma süresi 40 dakika
Hazırlanışı

- Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın.
- Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün.
- Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin.
- Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın.
- Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın.
- Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun.
- Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.
- Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin.
- Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin.
- Piştikten sonra servis yapın.