Ekşili Nohutlu Bamya

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 65 dk.Kaç Kişilik 7Yöntem 1 Su bardağı nohut
1 Kilo bamya
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
1 Adet limon
1 Adet sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Su bardağı su
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı karabiber
4 Tatlı kaşığı tuz
Nohudun haşlanma süresi 40 dakika

Hazırlanışı
165.jpg

  • Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın.
  • Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün.
  • Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin.
  • Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın.
  • Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın.
  • Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.
  • Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin.
  • Ayırdığınız et suyunu da ilave edip 20 dakika orta ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra servis yapın.
 
Geri
Üst