2
EXE RANK
By Lim[10]
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 May 2009
- Mesajlar
- 2,144
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
Ekşili Kereviz
Malzemeler
1 kg kereviz
1 adet kuru soğan
250 gr dana kuşbaşı et
2 yemek kaşığı margarin
1 limonun suyu
1 yumurta sarısı
Tuz
Et suyu veya su
2 patates
1 havuç
Yemeğin Tarifi
Kerevizleri soyup küp küp doğrayın. Patates ve havucu da küp küp doğrayın. Diğer tarafta eti haşlayın. Tencereye margarini koyup eritin, içine soğanı doğrayıp kavurun ve daha sonra haşlanmış eti koyup 2 dakika daha eti kavurun. Üzerine kerevizleri, patatesleri, havucu ve suyu ilave edip pişirin. Kereviz piştikten sonra 1 limonun suyunu ve yumurta sarısını iyice karıştırıp yemeğin içine yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu da kattıktan sonra bir taşım pişirip ocaktan alın. Kerevizin yaprak kısmını doğrayıp yemeğin içine katıp karıştırın, kerevizin yaprağı yemeğe değişik, çok hoş bir tat veriyor.
Afiyet Olsun!
Malzemeler
1 kg kereviz
1 adet kuru soğan
250 gr dana kuşbaşı et
2 yemek kaşığı margarin
1 limonun suyu
1 yumurta sarısı
Tuz
Et suyu veya su
2 patates
1 havuç
Yemeğin Tarifi
Kerevizleri soyup küp küp doğrayın. Patates ve havucu da küp küp doğrayın. Diğer tarafta eti haşlayın. Tencereye margarini koyup eritin, içine soğanı doğrayıp kavurun ve daha sonra haşlanmış eti koyup 2 dakika daha eti kavurun. Üzerine kerevizleri, patatesleri, havucu ve suyu ilave edip pişirin. Kereviz piştikten sonra 1 limonun suyunu ve yumurta sarısını iyice karıştırıp yemeğin içine yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu da kattıktan sonra bir taşım pişirip ocaktan alın. Kerevizin yaprak kısmını doğrayıp yemeğin içine katıp karıştırın, kerevizin yaprağı yemeğe değişik, çok hoş bir tat veriyor.
Afiyet Olsun!
