EkŞİ elma marmelati

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
3 kg yeşil ekşi[COLOR=#660033] elma[/COLOR]
1 litre (5 su bardağı) su
2 tatlı kaşığı zencefil (istenirse)
4[COLOR=#660033] limon[/COLOR]un kabuğu (rendelenmiş)
4[COLOR=#660033] limon[/COLOR]un suyu
2100 gr (8+3/4 su bardağı) toz şeker

Elmaları yıkayıp göbeklerini çıkarınız. Kabuklarını soyduktan sonra bir kenara ayırınız. Elmaları kalınca dilimleyip bir tencereye[COLOR=#660033] koyun[/COLOR]uz. Aynı tencereye suyu, zencefili (istenirse) ve bir tülbent içinde[COLOR=#660033] elma[/COLOR] kabuklarını ekleyiniz. Limon kabuğu rendesini ve[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu da kattıktan sonra, tencereyi harlı ateşe koyup kaynatınız. Karışım kaynar kaynamaz ateşi kısıp ağır ateşte 15 dakika,[COLOR=#660033] elma[/COLOR]lar yumuşayıncaya kadar, pişiriniz. Tülbentteki kabukları tahta bir kaşığın sırtıyla bastırarak suyunu çıkarıp, posaları atınız. Tencereye şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırdıktan sonra harlı ateşte 30-35 dakika, marmelat kıv***** tutturuncaya kadar pişiriniz.
(Marmeladın kıvamına geldiğini anlamak için tencereden bir kaşık alıp soğumasını bekleyiniz. Parmağınızla bastırdığınızda yüzeyi kırış kırış olursa marmelat kıvamına gelmiş demektir.) Tencereyi ateşten alıp, marmelatın üstünde oluşan köpükleri bir kaşıkla toplayıp atınız.
Marmelat biraz soğuyunca, temiz cam kavanozlara üstünde 1-2 cm boşluk kalacak biçimde boşaltıp, kavanozları ılık suda ıslatılmış bir bezle iyice siliniz. Kavanozların ağzını selefon kağıdıyla örtüp bir lastik bantla kâğıdı tutturunuz. Marmelatınızı iyice soğuduktan sonra dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst