Dünyanın en iyi 10 mutfağı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20
EXE RANK

Method

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
30,484
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Method
fft20_mf1174006.Jpeg
 
Lübnan mutfağı





Lübnan, Orta Doğu’nun size sunmak için elinde bulundurduğu tüm tatlara şahitlik edebileceğiniz

bir

mutfak kültürüne sahip. Genellikle Akdeniz’e

özgü yemekleri sebze açısından oldukça zenginken

et biraz daha az kullanılıyor.
 
Yunan mutfağı





Türk ve İtalyan mutfaklarından bolca etkilenen



Yunan mutfağı, zeytinyağı, sebze ve baharatların

bolca kullanıldığı yemeklerle damak zevkinize

hitap ediyor. Yunanistan’da eski mutfak kültürünü

de görme fırsatı elde edebilirsiniz. Tarihi eser

niteliğindeki mutfak ve servis malzemeleriyle

orta çağa doğru bir yolculuk yapabilirsiniz.
 
İspanyol mutfağı





Balık ve et ağırlıklı olduğu kadar sebzelerin



de tercih edildiği İspanyol mutfağı, çeşitli

baharatlarla şölen yemeklerini aratmıyor.

İspanyol yemekleri yağın bolca kullanılmasıyla

da ün yapmış durumda. Yemeklerin yanında

en çok tercih edilen içki ise şarap ve meyvelerden

yapılan sangria…
 
Japon mutfağı




Japon mutfağı gün geçtikçe daha geniş bir

çevre
tarafından tanınıyor ve tercih ediliyor.

Dünyanın dört bir yanında bulunan 150 restoran

arasında Tokyo restoranları en lezzetli yemeklere

ev sahipliği yapıyor.
 
Meksika Mutfağı




Çeşitli baharatları ve tatlarıyla Meksika mutfağı


acılı yemekleriyle ününü duyuruyor. Meksika

mutfağına has yemekler Aztek, Maya ve

İspanyol kültürünün bir karışımı niteliğinde.

Tatlı ekmeklerini ise Fransızlardan alan Meksika

mutfağında egzotik yiyeceklere rastlamak da

mümkün… Örneğin çıngıraklı yılan, iguana,

böcekler ve geyikler de menüde karşınıza çıkabilir.
 
Tai Mutfağı




Ekşi, acı, tatlı ve tuzlu tatlarıyla Tai mutfağı


her türlü damak zevkine hitap etmeyi başarıyor.

Taze baharatların ve sebzelerin kullanıldığı

yemeklerde pirinç bolca kullanılıyor. Ayrıca balık

sosu ve karides püresi de sıkça tercih ediliyor.
 
Hint mutfağı




Dünyanın en karmaşık ve çeşitli mutfaklarından


biri olan Hint mutfağı doğu, batı, kuzey ve güney

olmak üzere ülkenin bölgelerine göre ayrılmış

durumda. Genelde vejetaryen olan yemeklerin

yanı sıra koyun, kuzu, tavuk, balık ve keçi etine

rastlamanız da mümkün. Yemekler genelde çatal

bıçak kullanılmadan yeniyor ve sandalye yerine

yere oturuyorsunuz. Hint mutfağını denemek ilginç

bir macera olabilir.
 
Çin mutfağı




Çin’in belirli bölgelerinden gelen ve tüm

dünyaya
hızlı bir şekilde yayılan Çin mutfağı

hergün dünya nüfusunun 1/3’ü tarafından tercih

ediliyor. Yiyeceklerin çoğu ısırık büyüklüğünde

hazırlanıyor. Bunun nedeni ise Çin kültüründe

çatal ve bıçağın silah olarak kabul edilmesi.

Masaya oturan herkese bir kase pilav

verilmesi de geleneksel bir durum. Çin

mutfağının en garip yiyeceği ise şüphesiz

köpek etinden yapılan yemekleri…
 
İtalyan Mutfağı




Dünyanın en eski mutfaklarından biri

olan
İtalyan mutfağında neredeyse her

şeyin içerisinde zeytinyağı bulmak mümkün.

Mutfağın tarihi 4. yüzyıla kadar uzanıyor.

Normal bir İtalyan yemeği 4 bölümden oluşur.

“Antipasto” adı verilen başlangıç, “primo”

denilen ve makarna ya da pilavdan oluşan

ara sıcak, “Secondo” yani ana yemek

(genellikle et yemeği) ve “dolce” adı

verilen tatlı. İtalyan mutfağında 400 çeşit

peynir ve 300’den fazla sos bulunur.
 
Fransız Mutfağı




Fransız mutfağı en az edebiyatı ve sanatı

kadar
iyi tanınır. Unlu yiyecekleri Fransız

mutfağının temelini oluşturur. Peynir ve

şarap kültürü mutfağın çok büyük bir kısmını

oluşturur. Pek çok restoranı bulunan Fransa’da

yalnızca Paris şehrinde 5,000 adet yemek

yenilebilecek yer bulunmaktadır.
 
Geri
Üst