Düğün Yahnisi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 8 parça kemikli kuzu eti
- 5 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet karanfil
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı margarin
- Bir miktar yoğurt
- Yeterince su

Süre:60 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. Bol su ile iyice pişirin.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyin. Eti kevgirden geçirip suyunu süzün. Etleri kemiklerinden ayırın. Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alın.

Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirin, tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavurun. Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edip 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapın.
 
Geri
Üst