17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 8 parça kemikli kuzu eti
- 5 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet karanfil
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı margarin
- Bir miktar yoğurt
- Yeterince su
Süre:60 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. Bol su ile iyice pişirin.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyin. Eti kevgirden geçirip suyunu süzün. Etleri kemiklerinden ayırın. Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alın.
Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirin, tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavurun. Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edip 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapın.
- 8 parça kemikli kuzu eti
- 5 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet karanfil
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı margarin
- Bir miktar yoğurt
- Yeterince su
Süre:60 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. Bol su ile iyice pişirin.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyin. Eti kevgirden geçirip suyunu süzün. Etleri kemiklerinden ayırın. Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alın.
Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirin, tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavurun. Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edip 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapın.