3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31
[attachment=o2527]
Kemikli et üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile haşlanır (düdüklüde daha çabuk olur).
Haşlanan kemiklerdeki etler ayıklanıp didiklenir ve et suyuna eklenir.(bu arada tencerenin altı kısık ateşte olmalı ve soğumamalı)
Yoğurt,yumurta,un ve limon suyu karıştırılır ve sıcak et suyundan azar azar eklenip çırpılır (sıcak et suyuna koyduğumuzda kesilmemesi için)
Ilıklaşan meyane ocaktaki altı kısık olan et suyuna yavaş yavaş karıştırılarak eklenir ve altı har ateşe alınır kaynara çıkınca altı yarı kısılır.iyice kıvam aldıktan sonra tuz atılır ve ocaktan alınır.
Servis esnasında tereyağında kırmızı biber kızdırılır ve üzerine eklenir.afiyet olsun.
[attachment=o2528][attachment=o2529][attachment=o2530][attachment=o2531]

- 1 kilo kemikli et
- Üzerini 3 parmak geçecek kadar su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ile birlikte)
- 3 yemek kaşığı un (tam tepeleme olmasın)
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Tereyağı
- Kırmızı biber

Kemikli et üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile haşlanır (düdüklüde daha çabuk olur).
Haşlanan kemiklerdeki etler ayıklanıp didiklenir ve et suyuna eklenir.(bu arada tencerenin altı kısık ateşte olmalı ve soğumamalı)
Yoğurt,yumurta,un ve limon suyu karıştırılır ve sıcak et suyundan azar azar eklenip çırpılır (sıcak et suyuna koyduğumuzda kesilmemesi için)
Ilıklaşan meyane ocaktaki altı kısık olan et suyuna yavaş yavaş karıştırılarak eklenir ve altı har ateşe alınır kaynara çıkınca altı yarı kısılır.iyice kıvam aldıktan sonra tuz atılır ve ocaktan alınır.
Servis esnasında tereyağında kırmızı biber kızdırılır ve üzerine eklenir.afiyet olsun.
[attachment=o2528][attachment=o2529][attachment=o2530][attachment=o2531]