Domatesli Maydanozlu Makarna

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[FONT=&quot]Malzemeler[/FONT]
[FONT=&quot]250 gram (yarım paket) burgu makarna[/FONT]
[FONT=&quot]1 yemek kaşığı fındık yağı[/FONT]
[FONT=&quot]3 bardak su[/FONT]
[FONT=&quot]1/2 tatlı kaşığı tuz[/FONT]
[FONT=&quot]Sos için[/FONT]
[FONT=&quot]2 orta boy domates[/FONT]
[FONT=&quot]2 diş sarımsak[/FONT]
[FONT=&quot]¼ demet maydanoz (10 dal)[/FONT]
[FONT=&quot]1 tatlı kaşığı kuru fesleğen[/FONT]
[FONT=&quot]1 yemek kaşığı tereyağı[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Yapılışı[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Bir tencerede suyu kaynatın, fındık yağı ve tuzu ilave edin. Su kaynayınca makarnayı ekleyip suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Makarnayı servis kâsenize alın. Boşalan tencereye domates rendesini, doğranmış sarımsağı ve tereyağını koyup pişirmeye başlayın. 5 dakika sonra ince kıyılmış maydanoz ve kuru fesleğeni ekleyin. Servis kâsesine aldığınız makarnayı tenceredeki sosun üzerine alıp 1-2 dakika karıştırarak sos ve makarnanın iyice karışmasını sağlayın. Sıcak servis yapın. Tercihe göre yoğurt ile de servis edebilirsiniz[/FONT]
 
Geri
Üst