Domatesli Barbunya Balığı

Durumu:

Almeria

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye Platin Üye
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Beğeniler
0
Favori Oyun
Meslek
Discord
İsim
Feedback: 0 / 0 / 0


Malzemeler
- 8 orta boy barbunya
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 küçük soğan
- 2 orta boy dolmalık biber
- 4 orta boy domates
- 1 defne yaprağı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/3 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
- 1/2 tatlı kaşığı biberiye
- 1 küçük limon
- 16 adet yeşil zeytin

Süre:45 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın. Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra, ince şeritler halinde kesin. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın. Barbunyaların pullarını kazıyıp karnını yarın. İç organlarını çıkarıp atın. Bol akar suyla yıkayın. Limonu ince dilimleyin.

Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez soğanı katıp 2 dakika, sık sık karıştırarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Dereotunu ilave edip karıştırın.

Barbunyaları, cam kaba yerleştirin. Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates sosunu balıkların üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun. Kabı ısıtılmış fırına sürüp 20-25 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, balıkları sıcak olarak servis edin.
 


 

 
Üst