“Doğaçlama oynayabilmek oyunculuğun er meydanı”

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-AUXERRE. `
Bir oyuncunun doğaçlama oynayabilmesi, onun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunun göstergesi aslında... Son dönemlerin en çok güldüren yapımlarından biri olan Geniş Aile dizisinin "yırtık" polisi Yeşim Ceren Bozoğlu, "Dizide yüzde 90 doğaçlama oynuyorum" diyor. Türkiye'de ilk kez çekilen doğaçlama bir film olan "Bahtı Kara"da da başrollerden birini paylaşan Bozoğlu, oyunculuğun er meydanında göğsünü gere gere erliğini sergiliyor.

Sevginar OSMANOĞLU

Geniş Aile dizisi tam gaz devam ediyor...
Evet, dizi devam ediyor. Onun dışında da "Bahtı Kara" ve "Deli Deli Olma" filmlerinde yer aldım bu sene.
Bahtı Kara filminde başrollerden birini oynuyorsunuz. Bu filmin farklı bir özelliği de var sanırım.
Eveti Bahtı Kara filmi, daha çok doğaçlamaya yakın, yeni bir sinema. Türü kara mizah diyebiliriz. Daha popüler olan işler olmasına rağmen, seyirciler bu yeni türdeki filmimizde bizi yalnız bırakmadı. O anlamda çok şaşırtıcı ve sevindirici bir gelişme bizim için. O yüzden de sinemaseverlere bu anlamda çok teşekkür ediyorum.
Bahtı Kara'da nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
Deniz adında, filmdeki tek kadın. Filmi seyrettiklerinde görecekler nasıl bir kadını canlandırdığımı. Sürpriz olsun.

Film, doğaçlama çekildi dediniz. Doğaçlama çekilmesi sizin için biraz daha mı kolay ya da daha mı zor?

Bu biraz oyunculuk teknikleriyle alakalı bir şey aslında. Benim daha çok tercih ettiğim bir şey. Çünkü biraz doğaçlama oynayabilmek tiyatroda da, hele sinema ve kamera karşısında ciddi anlamda oyunculuğun er meydanı oluyor. O anlamda benim sevdiğim ve içinde olmak istediğim bir tür. Bir de yapımcımız ve yönetmenimizin bu anlamda aldığı risk çok önemli diye düşünüyorum. Çünkü Türk sinemasının her anlamda farklı soluklara ihtiyacı var ve o yüzden de böyle bir film yaptığımızdan ötürü çok gurur duyuyoruz.

Geniş Aile dizisinin çekimlerinde ne kadar doğaçlama yapıyorsunuz?

Geniş Aile'de yüzde 90 doğaçlama oynuyorum.

Ben diziyi izlerken çok gülüyorum, eminim siz de çekimler sırasında çok eğleniyorsunuzdur?

Eğlenmesek zaten güldüremeyiz. Türk halkı o anlamda çok sağduyu sahibi ve sahte olan işi çok net ayırt ediyor. Bizim sadece enerjimiz geçtiği için dizi reyting rekorları kırıyor diye düşünüyorum. Çünkü artık herkes, televizyon seyircisi de sinema seyircisi de iyi oyunculuğu, doğru senaryoyu, iyi kurguyu, doğru rejiyi ayırt edebilir bir yere geldi ve bu bizim için çok umut verici, bu mesleğin görünen tarafında olanlar için en azından...

Seyirci daha çok doğal oyuncuyu mu seviyor?

İzleyici bence iyi oyunculuğu seviyor. Sahici olanı seviyor diye düşünüyorum, çünkü onun karşılığını birebir çok net alıyorsunuz. Bence insanlar o anlamda çok iyi ayırt ediyor artık.

Diğer dizileri takip edebiliyor musunuz?

Maalesef, çünkü bir yandan tiyatro yapıyorum, bir yandan da hocalık yapıyorum. O yüzden çok fazla takip edemiyorum.

Hepsi bir arada nasıl gidiyor?

Tiyatro çok güzel gidiyor. Tiyatro Duru'da bir oyun başlayacak, bir yandan da ben bir müzikal sahneleyeceğim, yönetmen olarak. Orası gayet yoğun... Yönetmem gereken bir oyun ve öğrencilerim var.

Daha çok hangi türde oynamayı seviyorsunuz? Komedi ya da dram fark ediyor mu?

Ben iyi hikayenin peşindeyim. Sinemada da televizyonda da tiyatroda da öyle... Senaryo beni heyecanladırmazsa zaten bu iş olmaz. Benim tek kıstasım doğru ve iyi hikayeyi anlatmak. İnsanlara bir şey söyleyen, insanlarda duygu uyandıran bir hikayeyi anlatmak! O anlamda eğer ben, o senaryo ile kişisel olarak bir ilişki kuruyorsam, o benim için doğru bir senaryo demektir.

Televizyon ve tiyatronun dışında yeni sinema projeleri olacak mı?

Sekiz tane film var görüşülen, ama üç tanesi kesin.

Sinema teklifleri konusunda bayağı bir patlama yaşıyorsunuz o halde. Filmler, ne zaman çekilmeye başlanacak?

2010 ve 2011 için konuştuğumuz filmler var. Heyecanla bekliyorum sete çıkmayı, öyle söyleyebilirim. Şubatta İsmail Güneş'le bir filme başlıyorum. Yaz için de şu an konuştuğum üç tane proje var. Gerçekleşebilirse ne mutlu bize.

Resim.aspx

Geri