17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[FONT="]MALZEMELER - [/FONT][FONT="]8 porsiyon[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]8 orta boy patates[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]4 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]4 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt istenirse Light yoğurt[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]2 adet salatalık turşusu[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 demet dereotu[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Yarım demet maydanoz[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Tuz[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Toz karabiber[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Kırmızı toz biber[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]YAPILIŞI[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Patatesler ılındıktan sonra soyun, bir çatal yardımıyla ezin ve yağı, tuzu karabiberi ekleyerek pürtüksüz bir hamur oluşturun. Hamurun püre kıvamında olmamasını sağlayın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Ezilen patateslerden avucunuzda yumruk büyüklüğünde, patates gibi 8 eşit top elde edin. Patateslerin ortasını boş bırakın. [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Dereotunu yıkayıp süzdükten sonra ince doğrayın. Patates toplarından 4’ünün dış kısmını kıyılmış dereotu ile süsleyin. Servis tabağına bir yeşil bir sarı olarak dizin.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Ayrı bir yerde salatalık turşusunu çok ince, küp küp doğrayın yoğurtla karıştırın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Karışımı tüm patates toplarının boş kısmına yerleştirin. Üzerini kırmızıbiber, dereotu ve maydanozla süsleyin.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Soğuk olarak akşamüstü ya da akşam yemeği davetlerinizde sunun[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]8 orta boy patates[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]4 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]4 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt istenirse Light yoğurt[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]2 adet salatalık turşusu[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 demet dereotu[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Yarım demet maydanoz[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Tuz[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Toz karabiber[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Kırmızı toz biber[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]YAPILIŞI[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Patatesler ılındıktan sonra soyun, bir çatal yardımıyla ezin ve yağı, tuzu karabiberi ekleyerek pürtüksüz bir hamur oluşturun. Hamurun püre kıvamında olmamasını sağlayın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Ezilen patateslerden avucunuzda yumruk büyüklüğünde, patates gibi 8 eşit top elde edin. Patateslerin ortasını boş bırakın. [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Dereotunu yıkayıp süzdükten sonra ince doğrayın. Patates toplarından 4’ünün dış kısmını kıyılmış dereotu ile süsleyin. Servis tabağına bir yeşil bir sarı olarak dizin.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Ayrı bir yerde salatalık turşusunu çok ince, küp küp doğrayın yoğurtla karıştırın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Karışımı tüm patates toplarının boş kısmına yerleştirin. Üzerini kırmızıbiber, dereotu ve maydanozla süsleyin.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Soğuk olarak akşamüstü ya da akşam yemeği davetlerinizde sunun[/FONT]