Dereotlu Patates

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[FONT=&quot]MALZEMELER - [/FONT][FONT=&quot]8 porsiyon[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]8 orta boy patates[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]4 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]4 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt istenirse Light yoğurt[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]2 adet salatalık turşusu[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1 demet dereotu[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Yarım demet maydanoz[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Tuz[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Toz karabiber[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Kırmızı toz biber[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]YAPILIŞI[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Patatesler ılındıktan sonra soyun, bir çatal yardımıyla ezin ve yağı, tuzu karabiberi ekleyerek pürtüksüz bir hamur oluşturun. Hamurun püre kıvamında olmamasını sağlayın.[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Ezilen patateslerden avucunuzda yumruk büyüklüğünde, patates gibi 8 eşit top elde edin. Patateslerin ortasını boş bırakın. [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Dereotunu yıkayıp süzdükten sonra ince doğrayın. Patates toplarından 4’ünün dış kısmını kıyılmış dereotu ile süsleyin. Servis tabağına bir yeşil bir sarı olarak dizin.[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Ayrı bir yerde salatalık turşusunu çok ince, küp küp doğrayın yoğurtla karıştırın.[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Karışımı tüm patates toplarının boş kısmına yerleştirin. Üzerini kırmızıbiber, dereotu ve maydanozla süsleyin.[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Soğuk olarak akşamüstü ya da akşam yemeği davetlerinizde sunun[/FONT]
 
Geri
Üst