8
EXE RANK
~ Paa$aaLiii *
Fexe Kullanıcısı
- Web sitesi
- pasali7.wordpress.com
Trabzonspor'da deprem oldu !.. Deyim yerindeyse, bordo mavililerde bir gün içinde taş taş üstünde kalmadı !.. Başkan Şener, takımın başına Samet Aybaba'yı getirdi, taraftar tecrübeli hocaya kırmızı kart gösterdi, bunu gören Başkan Şener "O zaman ben de yokum!" dedi !.. Lig TV'nin deneyimli Trabzonspor Muhabiri Can Karyağdı, bir gün içinde 3 önemli gelişmeyi aktarmak zorunda kaldı...
Trabzonspor Yönetimi, Şenol Güneş için yapılan girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine Samet Aybaba ile anlaştı. Öğle saatlerinde ortaya çıkan bu anlaşma, deyim yerindeyse Trabzonspor'da öncü deprem oldu !..
Bordo mavili taraftarlar, Aybaba tercihine çok sert tepki gösterdi !.. Kulübü mail, telefon ve faks bombardımanına tutan, hem taraftar hem de haber sitelerinde isyan başlatan bordo mavili taraftarlar, tecrübeli hocayı kentte istemediklerini çok net biçimde ortaya koydular.
Aynı şekilde bazı yöneticiler de Aybaba tercihine tepki gösterdi ve bu tepkilerini Sadri Şener'e iletti.
Trabzonspor taraftarının ve bazı yöneticilerin bu resti çabuk yanıt buldu. Ancak şok bir gelişmeyle birlikte...
Trabzonspor Yönetimi, Samet Aybaba'yı takımın başına getirmekten vazgeçtiğini açıkladı. Bu haber Trabzonspor taraftarını memnun etti. Bu arada Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, camianın görüşleri doğrultusunda bu sezon yerli teknik adam ile çalışmanın mümkün olmayacağını ifade etti. Ancak, ardından gelen bir haber önce Trabzon'da ardından tüm Türkiye'de şok dalgasına yol açtı.
Taraftarların ve daha da önemlisi bazı yöneticilerin daha imza atılmadan gösterdiği bu tepki, Başkan Sadri Şener'i öfkelendirmişti. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ile bir araya gelen Şener "Kimse ne yaptığımızı bilmiyor ve bize destek olmuyor. Bundan sonra ben yokum" dedi ve olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Şener kongrede kesinlikle aday olmayacağını da söyledi.
Şener "Kongre yeni bir yönetim ve yeni bir başkan seçecek" dedi. Şener, Samet Aybaba'ya camianın tepki vermesinin doğal olabileceğini belirtirken "Bu normaldir, ama benim yöneticim tepki verirse, bana mesaj çekerse, olmaz" dedi. Şener, olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını, bunu imzalamadıklarını ancak genel kurulda yeni bir başkan ve yeni bir yönetim kurulunun oluşacağını belirtti.
Görev sürelerinin sonuna kadar devam edeceklerini ifade eden Şener, ''Samet Aybaba'ya camia tepki verebilir, bunlar doğal haklarıdır. Biz 'Samet Aybaba ile prensipte anlaştık' dedik. Resmi bir anlaşma yoktu. Ama yönetici tepki verirse, bana mesaj çekerse olmaz. İspanyol, Alman hocayla da görüştüm, karar vermedim ki. Aybaba'ya 3 tane Trabzonlu yardımcı antrenör verecektik. Belki kabul etmeyecekti''ifadelerini kullandı.
Şener, Trabzonspor'u iyi yerlere getirmek için çalıştıklarını kaydederek, ''Umarım bundan sonra hayırlısı olur. Hoca konusunda bu kadar duyarlı olanlar, Samet Aybaba'ya bu kadar tepki gösterenler, belediye meclisinin kararları konusunda niye bu kadar duyarlı olmadı'' diye konuştu.
Kısacası, Karadeniz insanını tez canlılığı bir kez daha kendini gösterdi. Önce Trabzonspor taraftarları daha tesislere adımını atmamış bir teknik adama çok büyük tepki gösterdi. Ardından da Başkan Şener kimsenin beklemediği bir anda görevi bırakma kararı aldı.
Artık bu dakikadan sonra, Samet Aybaba'nın Trabzonspor'da meslek hayatı boyunca görev alması beklenemez. Bunun nedeni sadece Trabzonsporlu taraftarların tepkisi değil kuşkusuz. Tecrübeli hoca da futbol tarihinde eşine az rastlanacak bu olayın ardından, bir daha bu görevi kabul etmez.
Ancak bilinmeyen bir şey var; şimdi herkes kendine şu soruyu soruyor: "Sadri Şener kararından vazgeçer mi?"
Bunu zaman gösterecek...