Denizli Gömbe'si (Patlıcan gömbe)

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler (4 kişilik)
1 adet topan patlıcan (közlemelik için olan çekirdeksiz iri patlıcan)
2 adet domates
2 adet çarliston biber
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 ota boy Kuru Soğan
Tuz

Yapılışı:

Patlıcan, domates ve biberleri isterseniz fırında, isterseniz ocakta ama en güzeli odun ateşinde korun içine gömerek iyice közleyin. Közlenen sebzelerin kabuklarını soyup parçalamadan iri iri doğrayın. Küçük bir sahanda közlenen sebzeleri 5 dakika beraber kaynatın. Bu işlem sayesinde sebzelerin birbiriyle özleşmesi sağlanır. Soğanları ince ince kıyın. Soğan ve doğradığınız ve 5 dakika kaynattığınız sebzeleri karıştırıp düz bir salata tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve tuz serptikten sonra servis edebilirsiniz. Ilık ya da soğuk olarak tüketilebilen bu salataya sakın limon koymayın. Aksi halde sebzelerin lezzetini alamazsınız.
 
Geri
Üst