demo çekme kaydetme-izleme

0
EXE RANK

' CLoN£R.

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
' CLoN£R.
Kayıt ve kaydı durdurma:

Oynanan oyunu daha sonradan izlemek için demo kaydedebilirsiniz. Oyun esnasında konsolu açıp ( " tuşu), satırı temizledikten sonra boş satıra /record demoadı yazmanız yeterli. Boş satıra sadece /record yazarsanız da demo kaydına başlanır ancak, oyun kaydettigi demoları hep demo0000, demo0001, demo0002 vs şeklinde isimlendireceginden, daha sonra izlemek istediginizde hangisi neydi gibisinden zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Bundan ötürü oynanan oyuna bir isim vererek kayıt yapmanız daha uygundur. /record demoadi komutunda demoadi bolumu bitişik olacak şekilde, olabildigince detayli bir şekilde o an oynanan oyunu tanimlayin. Ornekler:
/record sd-bog-oyunasonradangirdim-1
/record 06012008sd-overgrown-1
/record 0501-tdm-r700-1
/record herseyibitisikdeyazabilirim1
vs. gibi.. =)
*Demo adinda turkce karakter kullanmayin.

Demo kaydı başladıgında, ekranın sol altında Recording: Demoadi (yazdiginiz demo ismi) yanında kb degerinden dosya boyutu belirecek, ve boyut artmaya baslayacaktır.

Demo kaydını sonlandırmak için tekrar konsolu acıp ( " tuşu), satırı temizledikten sonra /stoprecord komutunu giriyoruz. Demo kaydı bitmiştir.

Kaydettiginiz demoları "C:\Program Files\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\main\demos" dizininde bulabilirsiniz

Demoyu izleme:

Kaydettigimiz demoları oyun içinden de izleyebiliriz ancak artık buna gerek yok zira
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]http://www.oynasana.com/dosyalar/d4264[/COLOR][/SIZE][/FONT] linkinden ( [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]http://www.oynasana.com/forum/m279453[/COLOR][/SIZE][/FONT] ) indireceginiz COD 4 Demo player ile bu işlem çok daha kolay. Zip içindeki playeri cod4 ana dizinine attıktan sonra (normali: C:\Program Files\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare ) programı çalıştırıyoruz. Ana menudeki "Open Demo" butonuna tıklayarak izlemek istedigimiz demoyu seçiyoruz. Bundan sonra oyun otomatik olarak acılıp, demo yuklenecek. Numerik klavyedeki tuslarla, izlenen demoyu hızlandırıp yavaslatabilir, 3. sahıs görüntüsüne geçebilirsiniz. Tuş kısayolları:
2: Çok yavaş oynatım
4: Yavaş oynatım
5: Normal hızda oynatım
6: Hızlı oynatım

8: Çok hızlı oynatım
3: 3. Şahıs perspektifinden izleme
9: HUD arayuzundeki elemanları kapatıp açar
0: O an izlediginiz goruntuyu dondurur (demo arka planda devam etmekte)

*Bu programla izleyeceginiz demoların hangi dizinde, hangi klasör içerisinde bulundugunun bir önemi yoktur. Demoları masaustunden de secebilirsiniz. (Hatta demolara 'birlikte aç' deyip, bu programı secerseniz, demolara tıkladıgınızda otomatik olarak yukleneceklerdir)
*Kaydettiginiz demolar sadece sizin perspektifinizden geri izlenebilir, başka oyuncular nasıl oynamış göremezsiniz (Oyunu oynarken ekranınızda ne göründüyse, izlerken de aynısını göreceksiniz)
*Demo kaydı esnasında oyun performansında gözle görülür bir yavaşlama olmaz
*Oynadıgınız tüm oyunları kaydetmenizi öneririm. Oyunda hile yapan biri olabilir, exploit kullanan biri olabilir, çok nadiren gerçekleşen bir duruma tanık olabilirsiniz, ya da oyunu sonradan izleyip oyununuzu geliştirebilirsiniz. Tum bunlar icin oyuna baslamadan evvel /record demoadi, bitiminde de /stoprecord yapiniz
*Cektiginiz demoyu /stoprecord ile noktalamadan oyundan çıksanız dahi, kayıt duzgun sekilde kaydedilir
*Çektiginiz demolar çogaldıgında Demos klasörü içi kontrolden cıkabilir =) Demoları kataloglayın. Demos içinde başka klasörler yaratın (tarih verebilirsiniz ornegin), o gun oynanan demoları o klasör içine atın.

ben demo cekiorum ama cektiqim demolar demos klasörünn içinde deqil

Geri