2
EXE RANK
-Pepee *
Fexe Kullanıcısı

Bu sezon hazırlık maçları, Türkiye Kupası, Süper Lig ve Süper Final maçları olmak üzere röportajımızı yaptığımız günkü Karabük maçı dahil, tam 41 maçta ilk 11’de görev alarak takımın bel kemiği oldu. Kritik dakikalarda attığı gollerle takımın galibiyet serisinde de büyük payı vardı. Fenerbahçe’de 3. sezonunu bitiren Cristian; sahadaki duruşu, sempatik tavırları, ailesinin ülkemizi benimsemesi ve her şeyden öte Fenerbahçe’yi bu kadar özdeşleştirmesiyle içimizden biri oldu. Zaten bu noktada örnek aldığı başlıca kişi Alex de Souza olunca, geriye söyleyecek pek laf da kalmıyor. "Bu sezon türlü zorluklara ve haksızlıklara rağmen, başka takımların ’tutunmakta bile zorlanacakları bir durumda’ zirveye oynuyor olmak, bu birlik beraberlik sayesinde" diyor kısacası Cristian… Özellikle başlığa taşıdığımız cümlesi hepimizin içini burkuyor
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:
01: Ben hem çalışmalarımı sürdürüyorum hem de takıma nasıl katkı sağlarım diye düşünüyorum. Elbette çalıştığım şeyler, saha içinde olunca kendime olan güvenim de artıyor. Kendime güvenim arttıkça saha içinde denediğim pozisyonlar daha da artıyor. Başarı bir şekilde başarıyı getiriyor.
02: Bursaspor da bu kupayı kaldırmak isteyecek ancak bizim için ayrı bir önemi var, bu da bizi hedefe daha yaklaştırıyor. Bu sene bütün hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.
03: Futbolu biliyorsunuz, kaslarımızla oynuyoruz ve bunun için bütün kaslarımızı geliştirmeniz gerekiyor. Bu nokta da özellikle kendi vücut ağırlığınızla yaptığınız antrenmanlar da özellikle önemli. Bu yeni getirilen TRX aleti ile yaptığımız çalışmalarla birlikte, kendi vücudumuzu çeşitli pozisyonlarda çalıştırıyoruz, ağırlık çalışması yapıyoruz ve bu da elbette ki bizi daha da fazla güçlendiriyor.
04: Çocuklarım Türkçe konuşuyorlar ve aynı zamanda Fenerbahçe’yi çok seviyorlar. Fenerbahçe’nin bütün maçlarına gelmek istiyorlar. Karlı, yağmurlu, güneşli havada olsun maçlara gelerek hem benim hem de Fenerbahçe’nin yanında olmak istiyorlar. Elbette ben de bu takımın bir parçası olarak ailemin Fenerbahçe ile özdeşleşmesinden büyük gurur duyuyorum.
05: Fenerbahçe gibi güzel bir ortamda başarı odaklı ve aynı zamanda çalışanına çok sevgi ve saygıyla yaklaşan bir ortamda olduğum içinde çok mutluyum. Burada oynamaktan çok mutluyum ve Fenerbahçe’de kalmak istiyorum. Ben bu kulübün artık hem bir çalışanı hem bir sporcusu hem de Kulüpten kaynaklanan bir şekilde taraftarı oldum. Öylesine ki; rakip takımın maçlarını izlerken bir taraftar gibi tepkilerim oluyor. Onlar gibi duygulanıyor veya sinirlenebiliyorum.
06: Fenerbahçe forması ile çok özel maç oynadım ama elbette ki benim için en özel maç, geçen sene şampiyonluğu kazandığımız Sivasspor maçı oldu. O maçta Fenerbahçe forması ile kazandığım ilk şampiyonluk oldu.
07: Ronaldo, Roberto Carlos, Alex de Souza ve Fabio Luciano… Hepsi hayranlık duyduğum büyük oyuncular ve ne şanslıyım ki aynı hedefler doğrultusunda ter dökebildiğim futbolcular…
08: Biz maçlardaki seremoni sırasında, Şeref Tribünü’ne baktığımız zaman, Başkanımızın oradaki duruşu bile bize ayrı bir güven veriyordu. Neredeyse bir seneye yakın bir süredir onu Şeref Tribünü’nde görememek bizim içimizi burkuyor. Umuyorum ki bu tatsız dönem bir an önce son bulacak ve Başkanımızı her zaman ziyaret ettiğimiz, her zaman görmeye alıştığımız yerde göreceğiz.
09: Bu kadar zor ve haksızlıklarla dolu bir dönem geçirirken, sıkıntılar yaşarken Fenerbahçe taraftarının hem Kulübü’ne hem çalışanlarına hem sporcularına sahip çıkış şekli; açıkçası hiçbir kulüp taraftarının yapacağını düşünmüyorum. Elbette bize de bu noktada görevler düşüyor. Onlar bize her türlü desteği veriyorlar. Her maçta yanımızdalar. Bizim de görevimiz onları evlerine mutlu bir şekilde uğurlamak. Onların da desteği ile biz artık son düzlüğe kadar geldik. Ve yine onların desteği ile biz şampiyonluğa ulaşıp onları bu dönemde bu haklı mücadelede başarı ile taçlandıracağımızı düşünüyorum.
Resmi site