17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler (4 kişilik)
2 Orta boy domates
2 sivri biber
2 adet salatalık
1 çarliston biber
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
¼ demet maydanoz
1 adet limon
Tuz
Yapılışı:
Tüm sebzeleri önce yıkayın. Salatalık ve domatesleri küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Maydanozları kıyın. Soğanları da ikiye bölerek ince halkalar halinde doğrayın. Salata karıştırma kabında yağ, limon ve tuzunu da ekleyerek karıştırın. Kayık tabaklarda servis yapın. Soğanı doğrayıp tuzla ovmak ve ardından yıkamak besin değerini kaybettirir. Soğanın yumuşak olmasını istiyorsanız salataya koyacağınız kadar tuzla soğanı ovalayıp yıkamadan salataya ekleyin. Salatayı yaptıktan hemen sonra tüketmeye çalışın, yaptıktan sonra bekletirseniz vitamin kaybı fazla olacaktır.
2 Orta boy domates
2 sivri biber
2 adet salatalık
1 çarliston biber
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
¼ demet maydanoz
1 adet limon
Tuz
Yapılışı:
Tüm sebzeleri önce yıkayın. Salatalık ve domatesleri küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Maydanozları kıyın. Soğanları da ikiye bölerek ince halkalar halinde doğrayın. Salata karıştırma kabında yağ, limon ve tuzunu da ekleyerek karıştırın. Kayık tabaklarda servis yapın. Soğanı doğrayıp tuzla ovmak ve ardından yıkamak besin değerini kaybettirir. Soğanın yumuşak olmasını istiyorsanız salataya koyacağınız kadar tuzla soğanı ovalayıp yıkamadan salataya ekleyin. Salatayı yaptıktan hemen sonra tüketmeye çalışın, yaptıktan sonra bekletirseniz vitamin kaybı fazla olacaktır.