17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 400 gr. baharatlarla hazırlanmış köfte
- 18 adet pide
- 200 gr. patates püresi
- 1 su bardağı et suyu
- 50 gr. tereyağı
- Domates sosu
- Yoğurt sosu
Süre:40 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın. Et suyu ve biraz domates sosu ilave edin. Domates sosu için ince kıyılmış 1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsağı 1 çorba kaşığı margarinle sote edin. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Salçayı ekleyip ezin. Servis tabağına alın. Izgara köfteleri üzerine dizin.
Köftenin üzerine patates püresi yayın. Yanında ılık yoğurt sosuyla servis yapın. Yoğurt sosu için süzme yoğurt, 4 diş dövulmüş sarmısak, 2 tatlı kaşığı tereyağı ve biraz karabiberi bir kapta spatulayla karıştırın. Defne yaprağı ve tuz ekleyerek pişirin. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın.
- 400 gr. baharatlarla hazırlanmış köfte
- 18 adet pide
- 200 gr. patates püresi
- 1 su bardağı et suyu
- 50 gr. tereyağı
- Domates sosu
- Yoğurt sosu
Süre:40 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın. Et suyu ve biraz domates sosu ilave edin. Domates sosu için ince kıyılmış 1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsağı 1 çorba kaşığı margarinle sote edin. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Salçayı ekleyip ezin. Servis tabağına alın. Izgara köfteleri üzerine dizin.
Köftenin üzerine patates püresi yayın. Yanında ılık yoğurt sosuyla servis yapın. Yoğurt sosu için süzme yoğurt, 4 diş dövulmüş sarmısak, 2 tatlı kaşığı tereyağı ve biraz karabiberi bir kapta spatulayla karıştırın. Defne yaprağı ve tuz ekleyerek pişirin. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın.