1
EXE RANK
Musterbild
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Haz 2010
- Mesajlar
- 1,545
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
hamuru için malzemeler:
4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
su İç Sıvası İçin Malzemeler:
500gr DANA KIYMASI.
2.BAŞ KURUSOĞAN
1.TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1TATLI KAŞIĞI TUZ
1.ÇAY BARDAĞI SU
Yapılışı:
bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
Kıymanın içerisine kuru soğan rendelenecek.karabiber tuz ve1.çaybardağı suyuda içine koyduktan sonra karılacak. Daha sonra hamur yoğrulduktan sonra,Ramazan pidesinden birazküçük şekilde merdaneyle ince şekilde açıldıktan sonra 1.çorba kaşığı daha önceden hazırlamış olduğumuziçten koyarak hamuru ikiye katlar yarım ay şeklinde herhangi bir tencere kapağı ile keseriz. Daha öneden 1.kğ yemeklik yağı tencere içersinde yüksek ateşte kızdırırız veyapmış olduğumuz çiğböreği içine atar 2 veya 3.dakika pişiririz ve diğerlerinide aynı şekilde yapmaya devam ederiz.
4 su bardağı un
bir tatlı kaşığı (silme) tuz
su İç Sıvası İçin Malzemeler:
500gr DANA KIYMASI.
2.BAŞ KURUSOĞAN
1.TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1TATLI KAŞIĞI TUZ
1.ÇAY BARDAĞI SU
Yapılışı:
bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
Kıymanın içerisine kuru soğan rendelenecek.karabiber tuz ve1.çaybardağı suyuda içine koyduktan sonra karılacak. Daha sonra hamur yoğrulduktan sonra,Ramazan pidesinden birazküçük şekilde merdaneyle ince şekilde açıldıktan sonra 1.çorba kaşığı daha önceden hazırlamış olduğumuziçten koyarak hamuru ikiye katlar yarım ay şeklinde herhangi bir tencere kapağı ile keseriz. Daha öneden 1.kğ yemeklik yağı tencere içersinde yüksek ateşte kızdırırız veyapmış olduğumuz çiğböreği içine atar 2 veya 3.dakika pişiririz ve diğerlerinide aynı şekilde yapmaya devam ederiz.