Çiftlik Bifteği

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 kg. biftek (6 parçaya bölünmüş)
- 150 gr. margarin
- 300 gr. kuru soğan
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 adet rendelenmiş kereviz
- 4 adet domates
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 su bardağı su
- 4 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- ½ bağ maydanoz
- Tuz
- Karabiber

Süre:50 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın. Pişireceğiniz kabın içinde yağı kızdırın. Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin.

Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın. Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da doğranmış domatesi koyup 2 dakika karıştırın. Suyunu ekleyip kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın.

Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin. Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın.
 
Geri
Üst