Cevizli turunç salatası

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
Açıklama

Portakal ve greyfurtları soyun, beyaz kısımlarını temizleyin. Dilimlere ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Bezelyelerin üzerine kaynar su doldurup 2 dakika bekletin.
Malzemeler

2 portakal
2 greyfurt
125 gr kabuklu bezelye
75 gr roka , yaprakları parçalanmış
yarım kıvırcık salata, yaprakları parçalanmış
1 büyük boy salatalık, dilimlenmiş
40 gr ceviz, dövülmüş

Ceviz sosu
2 yemek kaşığı ceviz yağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber sosu
tuz


Tarifi

1. Portakal ve greyfurtları soyun, beyaz kısımlarını temizleyin. Dilimlere ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Bezelyelerin üzerine kaynar su doldurup 2 dakika bekletin. Buzlu suya koyun. Süzüp kağıt havlu kullanarak suyunu alın. Meyve, bezelye, roka, salata, salatalık ve cevizi geniş bir kapta birleştirin.
2. Ceviz sosunun hazırlanışı: Bütün malzemeyi kapaklı küçük bir kavanozda çalkalayın.
3. Sosu salata malzemesinin üzerine döküp güzelce karıştırın.
 
Geri
Üst