15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 3 Su bardağı un
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
4-5 Çorba kaşığı tahin
1 Adet yumurta sarısı
Bir miktar dövülmüş ceviz
Susam
Hazırlanışı
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
4-5 Çorba kaşığı tahin
1 Adet yumurta sarısı
Bir miktar dövülmüş ceviz
Susam
Hazırlanışı
- Hamur yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açın.
- 1 Paket margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Bir müddet hamuru dinlendirin.
- Daha sonra hamuru ikiye ayırın.
- Bir parçayı alıp, yine ikiye ayırın.
- Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun.
- Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
- Hamurlar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
- Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin.
- Yufkaları rulo yapın.
- Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.