17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Çatal Aşı
6 porsiyon
MALZEMELER
Yeşil mercimek 1/3 su bardağı
Kuru fasulye 1/3 su bardağı
Aşurelik buğday ½ su bardağı
Su 7 su bardağı
Paprika 1 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Kuru soğan 1 orta boy
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI
Batı Karadeniz Bölgesinin çorbalarında olan Çatal Aşının bir porsiyonu yaklaşık 117 kalori, 6 gr protein, 6 gr yağ, 24 gr karbonhidrat içerir.
Tarif Kültür Bakanlığı’nın 1993 yılı basımı “Türk Mutfağından Örnekler” kitabından uyarlanmıştır.
Diyetisyen Selma Önelge Gür
Diyetistanbul – 0212 347 89 30
selmagur@diyetistanbul.com
6 porsiyon
MALZEMELER
Yeşil mercimek 1/3 su bardağı
Kuru fasulye 1/3 su bardağı
Aşurelik buğday ½ su bardağı
Su 7 su bardağı
Paprika 1 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Kuru soğan 1 orta boy
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI
- Mercimek, fasulye ve buğdayı ayıkladıktan sonra yıkayın.
- 2 su bardağı su ile en az 8 saat ıslatın.
- Islanmış yeşil mercimek, fasulye ve buğdaya kalan suyu ekleyin. Düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Ayrı bir tavada soğanı yağ ile birlikte kısık ateşte 3-4 dakika ara sıra karıştırarak öldürün. Nane ve kırmızı biberi ekledikten sonra da bir iki kez karıştırın.
- Ocağı kapattıktan sonra sıcak olan çorbanın üzerine dökün.
Batı Karadeniz Bölgesinin çorbalarında olan Çatal Aşının bir porsiyonu yaklaşık 117 kalori, 6 gr protein, 6 gr yağ, 24 gr karbonhidrat içerir.
Tarif Kültür Bakanlığı’nın 1993 yılı basımı “Türk Mutfağından Örnekler” kitabından uyarlanmıştır.
Diyetisyen Selma Önelge Gür
Diyetistanbul – 0212 347 89 30
selmagur@diyetistanbul.com