Çatal Aşı

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Çatal Aşı

6 porsiyon

MALZEMELER

Yeşil mercimek 1/3 su bardağı
Kuru fasulye 1/3 su bardağı
Aşurelik buğday ½ su bardağı
Su 7 su bardağı
Paprika 1 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Kuru soğan 1 orta boy
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı

YAPILIŞI


  • Mercimek, fasulye ve buğdayı ayıkladıktan sonra yıkayın.
  • 2 su bardağı su ile en az 8 saat ıslatın.
  • Islanmış yeşil mercimek, fasulye ve buğdaya kalan suyu ekleyin. Düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Ayrı bir tavada soğanı yağ ile birlikte kısık ateşte 3-4 dakika ara sıra karıştırarak öldürün. Nane ve kırmızı biberi ekledikten sonra da bir iki kez karıştırın.
  • Ocağı kapattıktan sonra sıcak olan çorbanın üzerine dökün.


Batı Karadeniz Bölgesinin çorbalarında olan Çatal Aşının bir porsiyonu yaklaşık 117 kalori, 6 gr protein, 6 gr yağ, 24 gr karbonhidrat içerir.


Tarif Kültür Bakanlığı’nın 1993 yılı basımı “Türk Mutfağından Örnekler” kitabından uyarlanmıştır.


Diyetisyen Selma Önelge Gür
Diyetistanbul – 0212 347 89 30
selmagur@diyetistanbul.com
 
Geri
Üst