15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
S- Spiker
D- Doktor
N- Necmi bey ( hasta )
S-Evet sayın seyirciler, şuan da ameliyathanedeyiz.. Sayın doktor efe cangöz, hastası necati beyi lazerli tedavi yöntemiyle gözlüklerinden kurtaracak.. evet efe bey, nasıl olacak bu ameliyat
D-Hep beraber izleyip göreceğiz
S-Yani kısa bir bilgi verebilir misiniz?
D-Tabiki .. önce bir tane hasta lazım bu ameliyat için. gözü bozuk olması şart dğeil .. "Bana gözlük yakışıyor ama gözüm sağlam, bozulmasını istiyorum" diyen hastalarda gelebilirler.. Yine lazerle gözün köküne köküne lazer tutarak gayet güzel bozuyoruzda ..
S-Yoq, bize gözü bozuk olan hastaların ameliyatı lazım
D-Evet, onun için de bir hasta lazım .. ameliyattan önce gözlüğü çıkarması yeterlidir
S-euheu, espriyi seven bir doktor var karşımızda sanırım.. isterseniz başlıyalım
D-Hay hay .. necati bey, buyrun uzanın şuraya
S-Evet necati bey, ne hissediyorsunuz?
N-Dötüm 3,5 atıyor.
S-Nasıl yani?
D-Ben izah edeyim .. ameliyat öncesi hastalarımızın kıç bölgesinde hafif bir yanma olabilir. biz buna "yusuf-yusuf" diyoruz .. gayet normaldir
S-Tüm hastalarınızda olur mu bu ?
D-Genelde oluyor. Tabi bunun da dereceleri var . Döt yangını geçiren, dötü tavana vuran hastalarımızda mevcut ..
S-Neyse, başlıyalım ameliyata bi mani yoksa
D-Yoq, az daha beklememiz lazım. makina ısınsın biraz.
S-Nası yaa? araba sanki !?
D-Evet, arabadaki motor sistemine benziyor alet .. karbüratöründen şasesine kadar hemen hemen tüm parçalar mevcut .. uzunu var kısası var .. ama unutmamak gerekli ki önemli olan işlevi
S- alla alla , ilginç .. kaç beygir bu ?
D- falla kullanan doktora göre değişiyor . çünkü beygir hesabı "37 + doktor" şeklinde hesaplanıyor .. ben kullanırken söylemesi ayıp 40 beygire kadar çıkabiliyor makina
.. bizim bir doktor hasan var .. biz aramızda hasoş diyoruz .. allah seni inandırsın 36 beygire bile düşüyor makina o kullanırken
S-neyse, canlı yayındayız şuan, bu konuyu geçelim, ısınmıştır umarım ?
D-evet, ısınmış .. şimdi aleti iyice kavrıyoruz .. avucumuzda sanki bir kuş varmış gibi .. Kaçmasın diye hafif sıkı, ölmesin diye hafif gevşek .. neyse, şimdi aleti çalıştıralım ..
(vooooooııııııııınnnnnnnnnnnnnn )
N-bismillahirrahmanirrahim
D-evettt , efendim açın gözlerinizi iyice, bakın tavana doğru,
N- tavanı göremiyorum, beyaz bir ışık var sadece, aman tanrım, yoksa öldüm mü?
D-merak etmeyin, daha ölmediniz
şeyy, yani o lazerin ışığı, ona bakın siz
N-tutma kardeşim gözüme gözüme ışığı
D-tamam, siz bana tutun lazeri, sonra dğeiştirelim benimkiyle senin gözleri
N-yoq, ben kullanmam başkasının gözünü
D-yav necati bey, lazeri gözünüze tutmadan nasıl ameliyatı yapacağız. spiker hanım bi şey söyleyin sizde
S-necati bey, lütfen ama 70 milyon sizi izliyor şuan
N-hadi yaa .. burdan anneme seslenmek istiyorum .. anne ben iyiyim, entellik olsun, kurtulayım gözlüklerden dedim .. merak etme, buranın müdürü tanıdık ucuza yapıyo ameliyatı ..
S-başka diyeceğiniz bi şey yoksa devam edelim ameliyata
N-hangi kanalda çıkacak bu
S-Z TV ve çıkacak değil çıkıyor .. canlı yayın diyoruz yarım saattir, nerenizle dinliyonuz?
.. neyse, efecan bey, siz devam edin lütfen
D-ilk önce hastanın iris ini çıkartıyoruz .. evvetttt, oldu .. bunu arkaya imalathaneye gönderiyoruz .. ahmet, olm şunu ***ür hilmi ustaya, bi ayar çeksin ..
S-imalathane mi ?
D-evet, arka tarafta imalathanemiz var. gözü olmayan hastalara göz, böyle bozuk gözlerin parçalarınada ayar çekiyoruz. protez kulak,burun,boğaz da yaparız gerekirse .
S-bi yaşıma daha girdim
D-isterseniz geçin yan masaya, o yaşınızı ameliyatla azaltalım
S-nası yaa?
D-şöle efendim . sizi ortadan ikiye kesiyoruz, sonra alt ve üst parçalarınızdan birer halka çıkarıyoruz, geri diktimiydik, gençleşmiş oluyorsunuz
S-o ağaçlarda değil miydi?
D-onlarda da yaparız, ama hiç ağaç hastamız olmadı
S-neyse, necati beyin irisi ne zaman hazır olur?
D-paket mi yapıyorduk, burda mı takacaksınız
N-siz paket yapın, bizim hanımla uğraşırız takarız.. töbe töbe
, burda takacağız tabiki, soruya bak ..
D-ahmet, hazır mı necati beyin gerisi, pardon
irisi
A-hazır hocam, buyrun
D-oo, çok kıyak olmuş. arkasına imzasını da atmış hilmi usta
S-imza mı atmış?
D-ressamlar yaptığı resimlere nasıl imzalarını atıyorlarsa, hilmi ustada eserlerine imzasını atar.
S-bu görme olayında bir sorun yaratır mı?
D-10-15 dakka, sabit bir noktaya bakarsa hastamız, görebilir imzayı
S-hımm, iyiymiş
D-necati bey, biraz daha açın gözünüzü .. evvveeet, .. şunu da şuraya sıkıştırdık mı ..hı, tamam .. oldu
S- evet sayın seyirciler, ameliyat başarıyla (
) sona erdi .. necati bey, nasıl görüyorsunuz etrafı
N-göremiyorum
S-
D-açın efendim gözlerinizi, göz kapaklarınızı almadık, duruyor onlar, hatta kapalılar şuanda
N-haaaaa... ana, görüyom falla .. ama bi sn, ufak bir yeşil nokta var , baktığım yerlerin ortasında
D- eee, şeyy
ameliyattan önce arkadaşlarla lahmacun yediydik .. maydonoz parçası kalmış elimde, o herhalde .. yıkayın yüzünüzü/gözünüzü, çıkar o
S-pesss yanii
D- Doktor
N- Necmi bey ( hasta )
S-Evet sayın seyirciler, şuan da ameliyathanedeyiz.. Sayın doktor efe cangöz, hastası necati beyi lazerli tedavi yöntemiyle gözlüklerinden kurtaracak.. evet efe bey, nasıl olacak bu ameliyat
D-Hep beraber izleyip göreceğiz
S-Yani kısa bir bilgi verebilir misiniz?
D-Tabiki .. önce bir tane hasta lazım bu ameliyat için. gözü bozuk olması şart dğeil .. "Bana gözlük yakışıyor ama gözüm sağlam, bozulmasını istiyorum" diyen hastalarda gelebilirler.. Yine lazerle gözün köküne köküne lazer tutarak gayet güzel bozuyoruzda ..
S-Yoq, bize gözü bozuk olan hastaların ameliyatı lazım
D-Evet, onun için de bir hasta lazım .. ameliyattan önce gözlüğü çıkarması yeterlidir
S-euheu, espriyi seven bir doktor var karşımızda sanırım.. isterseniz başlıyalım
D-Hay hay .. necati bey, buyrun uzanın şuraya
S-Evet necati bey, ne hissediyorsunuz?
N-Dötüm 3,5 atıyor.
S-Nasıl yani?
D-Ben izah edeyim .. ameliyat öncesi hastalarımızın kıç bölgesinde hafif bir yanma olabilir. biz buna "yusuf-yusuf" diyoruz .. gayet normaldir
S-Tüm hastalarınızda olur mu bu ?
D-Genelde oluyor. Tabi bunun da dereceleri var . Döt yangını geçiren, dötü tavana vuran hastalarımızda mevcut ..
S-Neyse, başlıyalım ameliyata bi mani yoksa
D-Yoq, az daha beklememiz lazım. makina ısınsın biraz.
S-Nası yaa? araba sanki !?
D-Evet, arabadaki motor sistemine benziyor alet .. karbüratöründen şasesine kadar hemen hemen tüm parçalar mevcut .. uzunu var kısası var .. ama unutmamak gerekli ki önemli olan işlevi
S- alla alla , ilginç .. kaç beygir bu ?
D- falla kullanan doktora göre değişiyor . çünkü beygir hesabı "37 + doktor" şeklinde hesaplanıyor .. ben kullanırken söylemesi ayıp 40 beygire kadar çıkabiliyor makina
S-neyse, canlı yayındayız şuan, bu konuyu geçelim, ısınmıştır umarım ?
D-evet, ısınmış .. şimdi aleti iyice kavrıyoruz .. avucumuzda sanki bir kuş varmış gibi .. Kaçmasın diye hafif sıkı, ölmesin diye hafif gevşek .. neyse, şimdi aleti çalıştıralım ..
(vooooooııııııııınnnnnnnnnnnnnn )
N-bismillahirrahmanirrahim
D-evettt , efendim açın gözlerinizi iyice, bakın tavana doğru,
N- tavanı göremiyorum, beyaz bir ışık var sadece, aman tanrım, yoksa öldüm mü?
D-merak etmeyin, daha ölmediniz
N-tutma kardeşim gözüme gözüme ışığı
D-tamam, siz bana tutun lazeri, sonra dğeiştirelim benimkiyle senin gözleri
N-yoq, ben kullanmam başkasının gözünü
D-yav necati bey, lazeri gözünüze tutmadan nasıl ameliyatı yapacağız. spiker hanım bi şey söyleyin sizde
S-necati bey, lütfen ama 70 milyon sizi izliyor şuan
N-hadi yaa .. burdan anneme seslenmek istiyorum .. anne ben iyiyim, entellik olsun, kurtulayım gözlüklerden dedim .. merak etme, buranın müdürü tanıdık ucuza yapıyo ameliyatı ..
S-başka diyeceğiniz bi şey yoksa devam edelim ameliyata
N-hangi kanalda çıkacak bu
S-Z TV ve çıkacak değil çıkıyor .. canlı yayın diyoruz yarım saattir, nerenizle dinliyonuz?
D-ilk önce hastanın iris ini çıkartıyoruz .. evvetttt, oldu .. bunu arkaya imalathaneye gönderiyoruz .. ahmet, olm şunu ***ür hilmi ustaya, bi ayar çeksin ..
S-imalathane mi ?
D-evet, arka tarafta imalathanemiz var. gözü olmayan hastalara göz, böyle bozuk gözlerin parçalarınada ayar çekiyoruz. protez kulak,burun,boğaz da yaparız gerekirse .
S-bi yaşıma daha girdim
D-isterseniz geçin yan masaya, o yaşınızı ameliyatla azaltalım
S-nası yaa?
D-şöle efendim . sizi ortadan ikiye kesiyoruz, sonra alt ve üst parçalarınızdan birer halka çıkarıyoruz, geri diktimiydik, gençleşmiş oluyorsunuz
S-o ağaçlarda değil miydi?
D-onlarda da yaparız, ama hiç ağaç hastamız olmadı
S-neyse, necati beyin irisi ne zaman hazır olur?
D-paket mi yapıyorduk, burda mı takacaksınız
N-siz paket yapın, bizim hanımla uğraşırız takarız.. töbe töbe
D-ahmet, hazır mı necati beyin gerisi, pardon
A-hazır hocam, buyrun
D-oo, çok kıyak olmuş. arkasına imzasını da atmış hilmi usta
S-imza mı atmış?
D-ressamlar yaptığı resimlere nasıl imzalarını atıyorlarsa, hilmi ustada eserlerine imzasını atar.
S-bu görme olayında bir sorun yaratır mı?
D-10-15 dakka, sabit bir noktaya bakarsa hastamız, görebilir imzayı
S-hımm, iyiymiş
D-necati bey, biraz daha açın gözünüzü .. evvveeet, .. şunu da şuraya sıkıştırdık mı ..hı, tamam .. oldu
S- evet sayın seyirciler, ameliyat başarıyla (
N-göremiyorum
S-
D-açın efendim gözlerinizi, göz kapaklarınızı almadık, duruyor onlar, hatta kapalılar şuanda
N-haaaaa... ana, görüyom falla .. ama bi sn, ufak bir yeşil nokta var , baktığım yerlerin ortasında
D- eee, şeyy
S-pesss yanii