Büyük Düşünün

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20
EXE RANK

Method

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Method
Büyük Düşünün

Hayat devam ettiği sürece sizi hayata bağlayacak sürekli nedenleriniz olacaktır. Bazıları bu nedenleri kendileri belirler bazıları ise hayat nehrinde kendilerini akıntıya bırakırlar. Bu nedenlere ben hedeflerimiz diyorum. Bu hedef bazen mağaza vitrininde duran bir ayakkabı, bazen güzel kırmızı bir uçurtma, bazen bir spor araba bazen de güzel bir kariyer olabilir. Hedef önemlidir çünkü hedeflerimizin ölçütü hayatlarımızın ölçütünü belirler.

"Kader bir şans oyunu değil, seçim sorunudur. Beklenecek değil, elde edilecek bir şeydir."
William Bryan

Hayat devam ettiği sürece sizi hayata bağlayacak sürekli nedenleriniz olacaktır. Bazıları bu nedenleri kendileri belirler bazıları ise hayat nehrinde kendilerini akıntıya bırakırlar. Bu nedenlere ben hedeflerimiz diyorum. Bu hedef bazen mağaza vitrininde duran bir ayakkabı, bazen güzel kırmızı bir uçurtma, bazen bir spor araba bazen de güzel bir kariyer olabilir. Hedef önemlidir çünkü hedeflerimizin ölçütü hayatlarımızın ölçütünü belirler.

Kişilerin başarı tanımı, kendisine layık gördüğü hayatın büyüklüğüne göre değişir. Bazıları en dipte ve kaybeden insan olarak yaşamayı seçer. Bazı insanlar ise büyük adam olma güdüsüyle doğar. Bunlar zirvede yaşar ya da kendilerini yaşamış saymazlar. Toplumdaki alt, orta ve üst sınıflar da böyle oluşur. Üst sınıfa mensup olup kaliteli bir hayat yaşayan insanlar her alanda kendilerine zirveyi hedef alan insanların arasından çıkar. Everest’in zirvesini hedefleyen bir dağcı için K2’nin zirvesiyle yetinmek ancak bir teselli iken bu, pek çok insan için ulaşılması imkansızı simgeler.

Kader gerçekten de bir seçim sorunudur. Siz hangisini seçersiniz? Daha az yorulup, daha az yürüyerek yaş*****zı küçük bir tepenin üstüne kurmayı mı yoksa mücadeleyi bırakmayıp zirvelerin hakimi olmayı mı?

“Eğer düşünecekseniz büyük düşünün”

Başarılı olma yolculuğuna çıkmadan önce başarı tanımınızı ve başarılı olma kriterinizi belirlemeniz çok önemlidir. İnsanların başarı tanımları onların hayata bakışlarını sınırlayan en önemli etmendir. “Benim için elde edebileceğim en büyük başarı kendime ait bir evde oturmak olurdu” derseniz bunun ötesine pek geçemeyebilirsiniz.

İnsan büyük şeylere muktedirdir. Ama büyük düşünebileceği halde küçük düşünmek insanı hayatın tüm alanlarında gemler. Büyük işler yapabileceğinizi hayal etmiyorsanız bunu yapamazsınız. Bazılarımız yıldızlara dokunmayı bir hedef olarak değil bir hayal olarak görüyorlar. Bir zamanlar imkansız gibi görünen pek çok şeyin artık sıradan hale geldiği bir dünyada ben bunu kendi kendine sınır koymak olarak algılıyorum.

Einstein “Bu dünyada bilgiden daha değerli olan bir tek şey vardır. O da hayal gücüdür”demiştir.

Hayal gücü ve büyük düşünme yeteneği olmadıkça tek başına bilgi kimseyi başarıya ulaştıramaz.

NUH YILMAZ

Geri