Bütün NetBilgini.Com Üye'lerinin Regaip Kandil'i Mubarek olsun...

8
EXE RANK

~ Paa$aaLiii *

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
pasali7.wordpress.com
~ Paa$aaLiii *
.

Arkadaşlar bildiğimiz üzere bugün, 25 Haziran Regaip Kandil'idir.

Regaip Kandili veya Regâib Kandili Hicri takvimin Receb ayı'nın ilk Cuma gecesine denk gelen kandil gecesidir. Kökü "arzulamak, meyletmek" anlamlarına gelen regâib sözcüğü Kur'an'da geçmez.

İslam kültüründe diğer kandiller gibi önemli bir yeri olan kandilde son peygamber Hz.Muhammed(s.a.v.)'in iki rekat namaz kıldığına ilişkin çeşitli rivayetler vardır.

Regaip Kandili doğrudan Kur'an kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla büyük kutlamalarla kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Klasik dinî kültürün yanı sıra tasavvuf geleneği ve kültüründe de bu kandil diğer kandiller gibi önemli bir yere sahiptir ve büyük kutlamalarla kutlanır.

NetBilgini.Com Yönetici'lerimiz bütün Üye'lerimizin, Regaip Kandilini kutlar, Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olmasını, gönül güneşiniz hiç solmamasını, yüzünüzün aydın olmasını, kabrinizin nur dolmasını, makamınız Firdevs, dualarınızın kabul olmasını diler...

NetBilgini.Com Üstyönetim

İyi Forumlar...

.

regap.jpg

regaipkandiliup6.jpg

saolasın kardeşim pa$ali kardeş aklıma geldi. açsammı diyordum.Ama bana düşmez dedim.Yöneticiler nasıl olsa açar dedim.teşekkür ederim.Herkezim Regaip Kandili Mubarek 0lsun...

Mahmut Teşekkür Ederim. :) Tüm MüsLümanLarın KandiLini kutLarım :)

Eyvallah, sağolasın.Bende tüm Müslüman kardeşlerimin Kandilini kutlarım...

Bütün müslüman aleminin regaip kandili mübarek olsun..

Bütün Müslüman aleminin ve üyelerimizin kandili mübarek olsun...

hepinizin geçmiş kandili mübarek olsun biraz geç oldu ama :D

Bütün Müslüman aleminin ve üyelerimizin kandili mübarek olsun...
TABİKi GELECEK KANDİLİ :D:D

Geri