Bursluluk sınavı (İOKBS) ne zaman? Bursluluk sınav giriş belgeleri yayımlandı mı?

1
EXE RANK

Eğitim Muhabiri

Fexe Kullanıcısı
Puanları 18
Çözümler 0
Meslek
Eğitimci
Eğitim Muhabiri
Bursluluk sınavı (İOKBS) ne zaman? Bursluluk sınav giriş belgeleri yayımlandı mı?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Uygulama Kılavuzu geçtiğimiz haftalarda yayımlanmıştı. Kılavuzda bursluluk sınavı tarihine ve sınav giriş belgelerine yönelik açıklama yapılmıştı. Peki, bursluluk sınavı (İOKBS) ne zaman? Bursluluk sınav giriş belgeleri yayımlandı mı?

kAzcHtMybU2aNWh1xecurg.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 2025 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 27 Nisan 2025 Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
Ca8FbO2VFUG8dxu-FZ6s3w.jpg

Sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden en az 7 gün önce, yani 20 Nisan 2025 tarihinde MEB'in resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr adresinden erişime açılacak.
weH0FBSyPUGqcCsWcbZxTw.jpg

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.
7dXDEk-NkUSbt400xrwFgQ.jpg

Öğrenciler, sınav giriş belgelerini belirtilen tarihten itibaren MEB'in resmi web sitesi üzerinden temin edebilirler. Sınav günü, giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacak.

Geri