Bursluluk parası ne zaman, hangi ay yatacak?

1
EXE RANK

Eğitim Muhabiri

Fexe Kullanıcısı
Puanları 18
Çözümler 0
Meslek
Eğitimci
Eğitim Muhabiri
Bursluluk parası ne zaman, hangi ay yatacak? (İOKBS ilk burs ödeme tarihi)

2025 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçlarının ilan edilmesi ardından gözler burs ödeme tarihlerine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen burs, yıl boyunca 12 ay kesintisiz şekilde ödenecek. Peki, iOKBS bursluluk parası ne zaman, hangi ay yatacak?

p2Yjqk4Id0qnclXZoEGGhQ.jpg

2025 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınavı sonuçları, 30 Mayıs Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi meb.gov.tr üzerinden açıklandı. Sınav sonucunda burs almaya hak kazanan öğrenciler ve veliler burs ödeme sürecinin ayrıntılarını araştırıyor.
KG2Q-Oi6WUmOAfnPrDUz_w.jpg

Burslar her ayın 25 inde ön yüklemeli banka kartlarına aktarılacak. Öğrenciler her ayın 25'inden sonra burslarını alabilecek. İlk defa burs alamay hak kazanan öğrenciler ekim ayı içerisinde en yakın PTT şubesine velisi ile giderek kimlik karşılığında PTT Kart alacak.
1H7kGfNK_kqzuGCyYoJ6RA.jpg

Bursunu PTT ‘den alan öğrenciler yine burslarını PTT’den almaya devam edecekler.
Kk6eXq9si0uVz5IQXx601A.jpg

Ödemeler sadece hak sahibine yapılacak olup hak sahibini temsil eden veli, vasi, kayyım ve vekillerine ödeme yapılmayacak.

Geri