Bulgurlu yaprak sarma

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
bulgurlu%20copy.gif



Malzemeler :8 kişilik

500 gr taze asma yaprağı
1.5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz

İç malzeme:

2 su bardağı bulgur
3 soğan
1 domates
2 taze soğan
Yarım demet dereotu
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1?er
tatlı kaşığı kuşüzümü, dolmalık fıstık
1?er çay kaşığı nane, karabiber, yenibahar
1 çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanları kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Domatesi ilave edip birkaç dakika kavurun. Bulgur, taze soğan, dereotu, kuşüzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, yenibahar, tozşeker, 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın. Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizip 1.5 bardak sıcak su, 2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, tozşeker ve tuzu ekleyin. Sarmaların üzerine büyük bir porselen takapatın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
 
Geri
Üst